Weer Sicilië

Sicilië is natuurlijk een prachtig stukje Italië. Het eiland geleden in het zuiden, kenmerkt zich door de prachtige natuur, de karakteristieke gebouwen en natuurlijk het heerlijke klimaat. Het klimaat kenmerkt zich als mediterraan, met warme en vooral ook droge zomers. De wintermaanden op Sicilië zijn doorgaande vrij regenachtig. Door het bergachtige landschap, zijn de temperatuurverschillen op dit Italiaanse eiland enorm. Het kan dus heel goed zijn dat aan de ene kant de zon schijnt, terwijl het aan de andere kant bewolkt is en zelfs regent. Omdat het natuurlijk wel zo prettig is om te weten wat de beste reistijd is om naar Sicilië toe te gaan, hebben we de verschillende maanden stuk voor stuk voor je op een rijtje gezet. Zo weet je exact wat de gemiddelde temperatuur per maand is en weet je dus ook direct wat de beste periode is om naar Sicilië toe te gaan.

Januari

Het weer in januari is op Sicilië niet bepaald om over naar huis te schrijven. Sterker nog, het is er koud en regenachtig. Met een gemiddelde temperatuur van niet warmer dan 12 graden, is er dan dus ook nog vrij weinig te beleven. Qua regenval is januari één van de minste maanden. Met een gemiddelde regenval van rond de 65 mm, is het in combinatie met de temperatuur niet bepaald aangenaam.

Februari

Het weer in februari is op Sicilië redelijk te vergelijken met het weer in januari. Met een gemiddelde temperatuur van ook niet hoger dan 12 graden, is het ook deze maand alles behalve aangenaam. Wel is de kans op regen een flink stuk minder en is de gemiddelde regenval zo’n 40 mm.

Maart

Het eiland Sicilië kent ook in maart nog geen hoge temperaturen. Het weer is namelijk nog niet bepaald om over naar huis te schrijven. Met een gemiddelde temperatuur van 13 graden overdag tot 6 graden in de nacht, is het vooral voor de echte wandelaar een heerlijk klimaat om te kunnen genieten van de natuur.

April

Het weer in april begint er voorzichtig iets meer op te lijken. Met een gemiddelde temperatuur van 16 graden, lijkt het voorzichtig voorjaar te worden op Sicilië. Met een gemiddelde regenval van 35 mm, is ook april een redelijk regenachtige maand.

Mei

Voor de echte vakantieganger is de maand mei qua temperatuur op Sicilië met gemiddelde 19 graden nog niet wat je ervan verwacht, maar een voorbode op de heerlijke warme zomer is het wel. De regenval is een stuk lager dan de maanden ervoor, waardoor er voorzichtig de eerste vakantiegangers te vinden zijn.

Zie ook:  Weer Málaga

Juni

Het weer op Sicilië is in juni voorzichtig vakantieproof. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden overdag, is het prima om alvast te kunnen genieten van het heerlijke zonnetje. Of de temperatuur ook geschikt is om heerlijk aan het water te kunnen liggen dat is vaak per persoon verschillend.

Juli

Voor de echte vakantieganger is juli dé maand waarin het weer op Sicilië heerlijk is voor een echte zon, zee en strandvakantie. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden overdag en een milde temperatuur van 18 graden Celsius tijdens de nacht, is het de ideale periode om op vakantie te gaan.

Augustus

Augustus kenmerkt zich door de heerlijke temperaturen en het aangename klimaat. Met een gemiddelde temperatuur van 26 graden, is ook dit een ideale maand op naar Sicilië op vakantie te gaan voor wanneer je wilt kunnen genieten van de zon.

September

Het weer in september begint langzaam iets minder te worden. Ondanks de gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag, is het ook in deze maand prima vertoeven op dit mooie Italiaanse eiland Sicilië.

Oktober

Naarmate we het einde van het jaar naderen, zien we dat het weer in oktober op Sicilië iets minder wordt. Dit betekent ook direct dat de gemiddelde regenval een stuk hoger is, dan de maanden hiervoor. Met een gemiddelde temperatuur van 21 graden is het natuurlijk een prachtige nazomer temperatuur en nog steeds erg populair onder veel vakantiegangers die er de laatste maanden van het jaar nog even uit willen.

November

De nazomer is in november helaas voorbij. Het weer is in deze maand op Sicilië ineens een stuk minder en ook de hoeveelheid neerslag stijgt flink. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden, is het natuurlijk nog wel steeds aangenaam, maar weer om te genieten van de warmte is het natuurlijk allang niet meer.

December

Net als in de meeste landen binnen europa, is ook het weer op Sicilië in december een stuk minder. Met een gemiddelde temperatuur van 13 graden en flinke kans op regen en sneeuw, is ook hier het einde van het jaar niet bepaald aangenaam.