Stedentrip Napels

Napels is een stad die aan de Middellandse zee licht in het Zuidwesten van Italië. Op ongeveer drie uur rijden van Rome bevindt deze prachtige havenstad zich aan het water. De stad heeft een lange historie, waardoor er een fantastisch historisch centrum is in deze bruisende stad. Hoog tijd eens om langs de Napels bezienswaardigheden te gaan en de mooiste er voor je uit te lichten. Een tipje van de sluier alvast; Pompeii ligt op ongeveer 25 kilometer van deze stad!

Muurschilderingen spotten

Door de hele stad Napels heen en zeker rondom het centrum van de stad, zijn prachtige muurschilderingen aangebracht. Helaas zie je ook veel graffiti, maar juist om hiervan af te komen heeft de stad toestemming gegeven om grote muurschilderingen aan te brengen. Onverwacht maar wel waar; zelfs de meest beroemde – nog levende kunstenaar – Banksy heeft een muurschildering gemaakt in de stad Napels.

De Spaccanapoli

Wanneer je in Napels rondloopt zal je direct merken dat dwars door het centrum van Napels kaarsrechte straten lopen. Waar we dit in Amerikaanse steden gewend zijn, is het in Napels een lust voor het oog. Straten die maar rechtdoor lijken te blijven lopen; dat is wat men in Napels de Spaccanapolinoemt (letterlijk vertaald, het gespleten Napoli). 

Zie ook:  Madrid

De Lungomare

Aan de kust van Napoli ligt de twee kilometer lange Lungomare. Een gigantische boulevard die je heerlijk kunt afstruinen voor iets meer rust, ruimte en een prachtig uitzicht over de bootjes en de Middellandse zee. 

Pompeii bezoeken

Last but not least, misschien wel de belangrijkste bezienswaardigheid van Napels: Pompeii. Hoewel de oude stad op een half uurtje rijden ligt van Napels, wordt dit vaak gecombineerd met elkaar. Ga jij op een stedentrip naar Napels, dan is het eigenlijk verplicht om een dagdeel te blocken voor een bezoek aan Pompeii. Heb je meer tijd, trek dan gerust een dag uit. Voor wie Pompeii niet kent, het is een oude stad die jarenlang is bedolven onder een laag as en puin van de vulkaan Vesuvius. Wel handig om Pompeii ticketsvooraf te boeken, zodat je minder lang in de wachtrij hoeft te staan en kunt kijken of je een bus combi kunt boeken wanneer je geen (huur)auto hebt.