Hotel boeken met een creditcard

Ruim 8 op de 10 Nederlanders gaat jaarlijks op vakantie en daarvan verblijft een groot deel in hotels. Je kan online dan ook gemakkelijk een hotelkamer boeken, zowel in het binnenland als het buitenland. Je kan betalen met jouw betaalrekening of ter plekke de rekening voldoen. Echter is het ook slim om te kiezen voor een betaling met een creditcard. De meeste vakantiesites en hotelketens bieden de mogelijkheid om af te rekenen met een kredietkaart. Je kan genieten van allerlei voordelen.

Exclusieve hotels zonder creditcard via Prijsvrij

Voordelen

Allereerst kan je genieten van bescherming tegen fraude, aangezien de betalingen dag en nacht worden gemonitord. Daarnaast beschikken de meeste creditcards over een aankoopverzekering en een afleververzekering. De laatstgenoemde verzekering kan ook van pas komen op vakantie, bijvoorbeeld wanneer een hotel failliet is gegaan en je niet meer kan ontvangen. Je kan met een geruster gevoel afreizen naar jouw hotel en dat is ook een fijn om te weten. Er zijn echter verschillende manieren mogelijk waarop een hotelkamer met een creditcard kan worden afgerekend.

Achteraf betalen

Zodra jij aankomt in het hotel of online een kamer boekt worden de gegevens op de creditcard uitsluitend gebruikt om de boeking te bevestigen. Het hotel heeft namelijk zekerheid nodig dat de betaling ook daadwerkelijk zal worden verricht. Er is op dat moment nog niets van de creditcard gehaald, dat zal gebeuren nadat jij hebt uitgecheckt. Let op, het bedrag van de hotelovernachting zal ook in rekening worden gebracht wanneer je nooit aankomt bij het hotel. Natuurlijk is het ook mogelijk om de betaling direct volledig te voldoen met een creditcard.

Zie ook:  Golfen op vakantie

Vooruitbetaling en/of reservering

Een hotel of een reisorganisatie kan ook vragen om een kleine vooruitbetaling, een percentage van het totale bedrag. Dat bedrag zal direct bij het bevestigen van de boeking worden afgeschreven van de creditcard. Het is mogelijk dat er in het hotel nog kosten worden gemaakt, die worden dan op een later moment pas afgeschreven. Echter heeft de reisorganisatie dan wel de zekerheid van een betaling.

Kleinschalige hotels boeken zonder creditcard

Een hotel kan er ook voor kiezen om een pre-autorisatie uit te voeren op de creditcard. Dat klinkt ingewikkeld, maar eigenlijk zal er alleen een reservering van een bedrag worden geplaatst. Je kan het ook zien als een borg, waarvan je normaliter een deel terugkrijgt. De kosten van de hotelkamer worden verrekend met de reservering. Een reservering zal na 20 dagen automatisch komen te vervallen. Je kan bij een onterechte reservering het beste contact opnemen met de creditcardmaatschappij.