Servië

Servië

In het zuidoosten van Europa ligt Servië. Dit land heeft zich rond 2003 afgescheiden van Joegoslavië. Belgrado is de hoofdstand van deze republiek. Het land wordt omringt door Kroatië, Bosnië en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Bulgarije, Macedonië, Roemenië en Hongarije. De Donau is de langste rivier van Servië en doorkruist het land. Belgrado is de hoofdstad van Servië. Het bevolkingsaantal is om en nabij de 7 miljoen. In Servië worden vrijwel alle talen gesproken van het Balkanschiereiland waaronder natuurlijk ook het Servisch. Overal in het land vind je Orthodoxe kloosters. De bevolking is nog steeds erg Servisch-Orthodoxe georiënteerd. 

Klimaat in Servië

Het land Servië heeft een z.g. gematigd landklimaat. Daardoor liggen de temperaturen tijdens de zomermaanden meestal rond de 20 graden of iets warmer. Tijdens de wintermaanden vriest het matig en liggen te temperaturen gemiddeld rond de 5 graden.

Over de natuur

Servië is bosrijk en staat bekend vanwege zijn uitgestrekte berggebieden. Het is een nog onontdekt vakantieland. Ook voor wintersportliefhebbers heeft Servië meer dan voldoende te bieden.

Extra informatie

Campings in Servië zijn een zeldzaam fenomeen. Kamperen is daarom vrijwel nergens mogelijk. Uiteraard kan je wel kamperen op particulier terrein als je hier toestemming voor vraagt!

Vakantietips!

Vakantie naar Zweden

Vakantie naar Zweden

Vakantieparken en vakantiehuisjes in de Ardennen

Vakantieparken en vakantiehuisjes in de Ardennen

De mooiste plekken van de Benelux

De mooiste plekken van de Benelux

3 Fantastische campings in Frankrijk

3 Fantastische campings in Frankrijk