Serviƫ

servie

In het zuidoosten van Europa ligt ServiĆ«. Dit land heeft zich rond 2003 afgescheiden van JoegoslaviĆ«. Belgrado is de hoofdstand van deze republiek. Het land wordt omringt door KroatiĆ«, BosniĆ« en Herzegovina, Montenegro, Kosovo, Bulgarije, MacedoniĆ«, RoemeniĆ« en Hongarije. De Donau is de langste rivier van ServiĆ« en doorkruist het land. Belgrado is de hoofdstad van ServiĆ«. Het bevolkingsaantal is om en nabij de 7 miljoen. In ServiĆ« worden vrijwel alle talen gesproken van het Balkanschiereiland waaronder natuurlijk ook het Servisch. Overal in het land vind je Orthodoxe kloosters. De bevolking is nog steeds erg Servisch-Orthodoxe georiĆ«nteerd.Ā 

Klimaat in Serviƫ

Het land Serviƫ heeft een z.g. gematigd landklimaat. Daardoor liggen de temperaturen tijdens de zomermaanden meestal rond de 20 graden of iets warmer. Tijdens de wintermaanden vriest het matig en liggen te temperaturen gemiddeld rond de 5 graden.

Zie ook:  OekraĆÆne

Over de natuur

Serviƫ is bosrijk en staat bekend vanwege zijn uitgestrekte berggebieden. Het is een nog onontdekt vakantieland. Ook voor wintersportliefhebbers heeft Serviƫ meer dan voldoende te bieden.

Extra informatie

Campings in Serviƫ zijn een zeldzaam fenomeen. Kamperen is daarom vrijwel nergens mogelijk. Uiteraard kan je wel kamperen op particulier terrein als je hier toestemming voor vraagt!