Wandelen in Frankrijk

wandelvakantie Frankrijk

Ben jij op zoek naar een avontuurlijke vakantie om lekker te gaan wandelen in Frankrijk? Het land is bij uitstek een fantastische plek voor je wandelvakantie, vanwege de prettige temperaturen en de prachtige diversiteit in natuur en landschappen. Hoog tijd voor wat tips wandelen in Frankrijk. In Frankrijk loopt een groot gedeelte van de beroemde Santiago de Compostela bedevaardsroute.  Deze loopt aan de Westkant van het land van Noord naar Zuid. Ook heb je prachtige andere gebieden om te wandelen, denk bijvoorbeeld aan Bretagne, de Jura, de Ardeche, de Alpen en de Pyreneeën. Eigenlijk is er veel te veel om op te noemen, maar we gaan toch het wandelen in Frankrijk eens onder de loep nemen.

Bestaande wandelroute

In Frankrijk kun je dus overal wandelen. Dan is het vooral zaak om na te denken of je een vaste route wilt lopen of dat je zelf een route wilt maken. Het volgen van een bestaande route heeft als grote voordeel dat ook accommodaties zich langs de route bevinden. Hierdoor heb je minder uitzoekwerk en kun je gemakkelijk de route en de overnachtingen inplannen. Het enige nadeel wat je zou kunnen vinden is dat de route over gebaande paden gaat en je dus meer wandelaars tegen komt. Een last minute wandelvakantie biedt vaak verrassende locaties tegen aantrekkelijke prijzen.

Zie ook:  Sardinië

Eigen wandelroute uitstippelen

Wil je juist lekker alleen of met je wandelpartner wandelen in Frankrijk? Dan is zelf een route uitstippelen de beste keuze. Bedenk wat je tijdens je route graag wilt zien. Wil je juist de bergen in, wil je rivieren en meren opzoeken of wil je juist door dorpjes lopen? Maak een lijstje met de dingen die je graag wilt zien tijdens je route en ga dan kijken wat de beste regio is waar je deze onderwerpen allemaal kunt terugvinden. Bij het uitstippelen van een eigen route is het vooral zaak goed rekening te houden met eten & drinken mogelijkheden en accommodaties die vlakbij de route liggen. Wil je in het bos of op een camping slapen, dan zal je eigen campinggear moeten meenemen in je bepakking. Ga je voor hotels en bed & breakfasts, dan hoef je alleen maar wat kleding mee te nemen en heb je veel minder bagage nodig.