Weer Gardameer

Het Gardameer is misschien wel het bekendste meer van Europa. Jaarlijks trekken er jaarlijks miljoenen mensen naar dit prachtige stukje Italië, waaronder ook vele Nederlanders. Het Gardameer kenmerkt zich door het relatief zachte klimaat. Vooral in de zomermaanden is het er heerlijk vertoeven. Dat is natuurlijk ook wel te zien aan de vele campings rondom het grootste meer van Italië. Maar hoe zit het met het weer bij het Gardameer buiten de zomermaanden om? Om je inzicht te geven in het klimaat, hebben we de maanden stuk voor stuk voor je uitgewerkt.

Januari

Het weer rond het Gardameer in is januari niet op over naar huis te schrijven. Mits je natuurlijk houdt van kou en sneeuw. De gemiddelde temperatuur zal dan ook niet boven de 10 graden uitkomen in deze maand. Sterker nog, het kan er ook gewoon vriezen.

Februari

Voor het weer in februari geldt eigenlijk hetzelfde als de eerste maand van het jaar. Ook in deze maand is het weer bij het Gardameer gemiddeld niet hoger dan 10 graden overdag. De nachten kunnen ook extreem koud zijn en ook, net als overdag, tot ver onder het nulpunt dalen. Ook in februari kan het dus sneeuwen bij het Gardameer.

Maart

In maart begint de temperatuur langzaam iets op te lopen. Met een gemiddelde temperatuur van 14 graden overdag en tot 2 graden ‘s nachts is de kans dat het gaat vriezen in ieder geval een flink stuk kleiner geworden.

April

Het weer in april rond het Gardameer, is voor de echte zonaanbidder natuurlijk bij lange na niet warm genoeg. Met een gemiddelde temperatuur van 19 graden overdag, begint het er voorzichtig op te lijken, maar een duik in het water zit er voorlopig nog niet in.

Mei

Vanaf mei zal het kwik voor het eerst boven de 20 graden Celsius uitkomen. Met een gemiddelde temperatuur van 23 graden overdag, is het een heerlijke temperatuur om alvast voorzichtig van de zon te kunnen genieten. Zwemmen in het Gardameer is misschien nog net even iets teveel van het goede, maar het begin is er.

Juni

Het weer in juni bij het Gardameer is voor de meesten warm genoeg om voorzichtig te beginnen met hun vakantie. Niet voor niets zien we daarom ook al in juni de eerste vakantiegangers naar het meer komen. Met een gemiddelde temperatuur van 27 graden overdag, is een duik in het water natuurlijk prima te doen.

Zie ook:  Weer Mallorca

Juli

Juli is de maand waarin het grootste deel van de mensen op vakantie gaan. Dit is ook direct de maand waarin de gemiddelde temperatuur bij het Gardameer het hoogste is. Met een gemiddelde temperatuur van 30 graden overdag, is het de perfecte periode om heerlijk te kunnen genieten van de zon, de zee en het strand. Ook de nachten hoef je niet bang te zijn dat je het koud krijgt. Veel kouder dan 18 graden zal het namelijk niet worden.

Augustus

Net als de maand juli, is ook het weer in augustus bij het Gardameer warm en aangenaam. Ook in augustus zal de gemiddelde temperatuur uitkomen op zo’n 30 graden overdag. Ook hier zijn de nachten prima te behappen, dus ook wanneer je in een tent slaapt, is het Gardameer in augustus heerlijk vertoeven.

September

In september wordt het weer rond het Gardameer ineens snel een stuk minder. Nog steeds prima om te kunnen genieten van een prachtige vakantie, maar met een gemiddelde temperatuur van 24 graden, toch al snel te fris om heerlijk aan het water te kunnen liggen. ‘S nachts daalt het kwik tot net iets boven de 15 graden, waardoor het in een tent al snel te koud wordt.

Oktober

Het weer in oktober rond het Gardameer, is met een gemiddelde temperatuur van 18 graden niet geschikt voor een zonvakantie. Wel kun je hier prima terecht voor een prachtige wandelvakantie of andere trip vol activiteiten. De nachten zijn koud met een gemiddelde van 8 graden Celsius.

November

De ene laatste maand van het jaar is ook rond het Gardameer fris en koud. Met een gemiddelde temperatuur in november van 12 graden en kans op regen en sneeuw, is het niet bepaald uitnodigend voor een vakantie.

December

In december is het net als in januari flink fris rond het Gardameer. Het weer is koud en kans op flinke sneeuwval. Met een gemiddelde temperatuur van 8 graden overdag, is de kans op sneeuw en regen relatief groot.