Weer Kreta

Kreta is het grootste eiland van Griekenland en staat bekend om zijn prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en heerlijk mediterraan klimaat. Als u van plan bent om Kreta te bezoeken, is het belangrijk om te weten wat voor weer u kunt verwachten tijdens uw verblijf. In dit artikel zullen we daarom het weer in Kreta bespreken, en enkele bezienswaardigheden aanbevelen die u niet mag missen tijdens uw reis.

Het weer in Kreta

Kreta heeft een mediterraan klimaat met warme en droge zomers en milde winters. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden ligt tussen de 28-30°C, terwijl de winters gemiddeld rond de 15°C zijn. De beste tijd om Kreta te bezoeken is van mei tot oktober, wanneer de temperaturen het meest aangenaam zijn en er weinig regen valt.

Hieronder vindt u een tabel met het gemiddelde weer per maand in Kreta:

MaandGemiddelde temperatuurGemiddelde neerslag
Januari14°C105 mm
Februari14°C90 mm
Maart16°C60 mm
April19°C30 mm
Mei23°C20 mm
Juni27°C10 mm
Juli29°C5 mm
Augustus29°C5 mm
September26°C20 mm
Oktober22°C60 mm
November19°C70 mm
December16°C110 mm

Bezienswaardigheden op Kreta

Kreta heeft tal van bezienswaardigheden die de moeite waard zijn om te bezoeken, hieronder vindt u enkele aanbevelingen:

  1. Het Paleis van Knossos – Dit was het centrum van de Minoïsche beschaving en is een van de belangrijkste archeologische vindplaatsen van Griekenland.
  2. De Samariakloof – Dit is de langste kloof van Europa en is een populaire wandelbestemming.
  3. Het Archeologisch Museum van Heraklion – Dit museum herbergt een uitgebreide collectie van archeologische vondsten uit de Minoïsche beschaving.
  4. Het strand van Elafonisi – Dit prachtige strand heeft kristalhelder water en een roze zandstrand.
  5. Het eiland Spinalonga – Dit eiland werd gebruikt als een leprakolonie tot in de jaren 50 en is nu een populaire toeristische bestemming vanwege de indrukwekkende geschiedenis en de pittoreske schoonheid.
Zie ook:  Weer Nice

Weer Kreta

Kreta is een fantastische vakantiebestemming vanwege het heerlijke weer en de vele bezienswaardigheden die het te bieden heeft. Als u van plan bent om Kreta te bezoeken, raden we u aan om de bovenstaande bezienswaardigheden te bekijken en te genieten van het mooie weer op Kreta.