Weer Málaga

Málaga ligt aan de zuidkust van Spanje en heeft een mediterraan klimaat met droge, warme zomers en zachte, maar wel vochtige winters. Deze prachtige plaats is bij uitstek geschikt om te kunnen overwinteren. Vooral richting het einde van het jaar, zien we daarom ook dat er ontzettend veel mensen kiezen voor een vakantie of lang weekend naar deze prachtige plek. Om je een idee te geven hoe het weer in Malaga van maand tot maand is, hebben we de verschillende maanden hieronder voor je uitgewerkt. Zo kun je direct zien welke maanden het gunstigst zijn voor een zonvakantie en welke maanden niet.

Januari

De eerste maand van het jaar is ook direct één van de koudste maanden in Malaga. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden Celsius overdag, kan het ‘s nachts afkoelen tot onder de 10 graden en is het niet warmen van 8 graden. Qua regendagen komen we in januari uit op een gemiddelde van 7 dagen en is de gemiddelde neerslag in deze maand zo’n 77 mm.

Februari

Het weer in Malaga in februari is net als in januari nog steeds vrij fris. Ondanks de mindere neerslag van gemiddeld 58 mm, is de temperatuur niet veel hoger dan in de eerste maand van het jaar. Met een gemiddelde temperatuur van 18 graden overdag en 9 graden ‘s nachts, is februari niet direct een maand waarin je naar Malaga vliegt voor een zonvakantie.

Maart

In maart stijgt het kwik voor het eerst naar de gewenste 20 graden. Niet direct ideaal om aan het strand te liggen, maar wel heerlijk om met een goed boek en een voorjaarszonnetje helemaal tot rust te komen. ‘S nachts koelt het af tot 10 graden en zijn er 6 regendagen, waarop gemiddeld 52 mm regen valt.

April

In april wordt het weer in Malaga steeds beter en is de hoeveelheid neerslag ook een stuk minder. Met een gemiddelde temperatuur van 22 graden overdag en 12 graden ‘s nachts, begint het langzaam ergens op te lijken.

Mei

Mei is de perfecte eerste maand om te kunnen zonnen in Malaga. Het weer is dan zo aangenaam dat je ook voorzichtig een duik kunt nemen in de zee. Met een gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag en ‘s nachts 14 graden, is het de perfecte temperatuur voor de meivakantie.

Zie ook:  Weer Sicilië

Juni

Het weer in juni is perfect om heerlijk te kunnen vertoeven in Malaga, op één van de vele prachtige stranden. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden overdag en 18 graden ‘s nachts, is het één van de populairste maanden om naar Malaga te gaan.

Juli

In juli is de gemiddelde temperatuur in Malaga overdag 31 graden en tijdens de nachten koelt het af tot gemiddeld 20 graden. Tijdens de middaguren kan het flink warm zijn, dus is het belangrijk je goed in te smeren en af en toe even uit de zon te gaan.

Augustus

Augustus is net als de maand juli één van de twee warmste maanden. De gemiddelde temperatuur is overdag ook in augustus 31 graden en ‘s nachts een graadje warmer en kan het gemiddeld 21 graden Celsius zijn.

September

Van een vroege nazomer is in Malaga geen sprake. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden overdag en 18 graden ‘s nachts, is ook september een prima maand om voor de zon naar Malaga te gaan.

Oktober

Het weer in Malaga begint in oktober voor het eerst voorzichtig wat minder te worden. Ondanks de gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag en 15 graden ‘s nachts, is het ook in deze maand prima om hier te verblijven.

November

Het begin van de winter betekent dat het weer in Malaga ineens enkele graden daalt. Ondanks de gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius, is het alles behalve een straf om hier te verblijven.

December

Ook de laatste maand van het jaar is het weer in Malaga zacht en aangenaam. Met een gemiddelde temperatuur van 17 graden overdag en 8 graden tijdens de nachten, kan het in deze maand wel wat meer regenen dan gemiddeld, maar daar is het namelijk ook december voor.