Weer Kroatiƫ

Kroatiƫ is een opkomende vakantiebestemming, vooral bekend om zijn prachtige kustlijn en historische steden. Maar wist je dat Kroatiƫ ook een indrukwekkende natuur heeft, inclusief een aantal nationale parken en beschermde natuurgebieden? Hier kan je genieten van de ongerepte natuur, prachtige meren, rivieren en watervallen, en een scala aan buitenactiviteiten.

Het weer in Kroatiƫ

Het weer in Kroatiƫ varieert vanwege het grote verschil in geografie en klimaat tussen de kust en het binnenland. Over het algemeen is het weer in Kroatiƫ mild en aangenaam, vooral in de zomermaanden, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. De winters zijn over het algemeen mild en vochtig, met temperaturen rond de 10 graden Celsius.

Top 3 bezienswaardigheden van Kroatiƫ

  1. Nationaal Park Plitvice Meren: Dit is een van de bekendste nationale parken in Kroatiƫ. Het park heeft 16 meren en een groot aantal watervallen en stroomversnellingen die met elkaar verbonden zijn door wandelpaden en bruggen. Het is een paradijs voor natuurliefhebbers en wandelaars.
  2. Dubrovnik: Een prachtige stad aan de Adriatische Zee, bekend om zijn middeleeuwse muren en historische gebouwen. Het is ook een populaire filmlocatie, met scĆØnes uit Game of Thrones die hier zijn opgenomen. Het is een geweldige plek om te genieten van de zon, de zee en de cultuur.
  3. Krka Nationaal Park: Dit nationale park is bekend om zijn watervallen en heldere meren. Het is een populaire bestemming voor zwemmen en picknicken. Het park heeft ook historische en culturele bezienswaardigheden, zoals kloosters en oude molens.
Zie ook:  Weer Fuertaventura

Gemiddeld weer per maand in Kroatiƫ

MaandGemiddelde temperatuur (Ā°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari568
Februari757
Maart1065
April1470
Mei1972
Juni2368
Juli2646
Augustus2665
September2290
Oktober1780
November1195
December787