Weer Parijs

Het weer in Parijs is een belangrijk onderwerp voor reizigers die de stad willen bezoeken. Het klimaat in Parijs is een gematigd zeeklimaat met koele winters en milde zomers. In dit artikel zullen we het weer in Parijs per maand bespreken en een conclusie geven over de beste reisperiode.

Januari – Februari

De wintermaanden januari en februari zijn de koudste maanden in Parijs met gemiddelde temperaturen rond de 6 graden Celsius. Het kan ook behoorlijk regenachtig zijn, dus het is belangrijk om warme kleding en een paraplu mee te nemen als je in deze periode naar Parijs reist.

Maart – April

Maart en april zijn overgangsmaanden van winter naar lente. De temperaturen beginnen langzaam te stijgen en liggen gemiddeld rond de 10 graden Celsius. Er kan echter nog steeds regen vallen, dus zorg ervoor dat je waterdichte kleding meeneemt.

Mei – Juni

De lente is een van de beste tijden om Parijs te bezoeken. De temperaturen stijgen naar gemiddeld 18 graden Celsius in mei en 22 graden Celsius in juni. Het is een perfecte tijd om de stad te verkennen en te genieten van de bloeiende bloemen in de parken.

Juli – Augustus

De zomermaanden juli en augustus zijn de warmste maanden in Parijs, met temperaturen tussen de 25 en 30 graden Celsius. Dit is een populaire periode voor toeristen om Parijs te bezoeken, maar het kan ook erg druk zijn. Het is aan te raden om vroeg in de ochtend of laat in de avond de belangrijkste bezienswaardigheden te bezoeken om de drukte te vermijden.

Zie ook:  Weer Bordeaux

September – Oktober

De herfst is ook een mooie tijd om Parijs te bezoeken. De temperaturen beginnen langzaam te dalen naar gemiddeld 20 graden Celsius in september en 14 graden Celsius in oktober. Het weer kan echter onvoorspelbaar zijn, dus zorg ervoor dat je zowel zomer- als winterkleding meeneemt.

November – December

De wintermaanden november en december zijn vergelijkbaar met januari en februari. De temperaturen liggen rond de 6 graden Celsius en het kan behoorlijk regenachtig zijn. Maar de stad is prachtig verlicht tijdens de feestdagen, waardoor het een magische tijd kan zijn om Parijs te bezoeken.

Reisadvies

De beste tijd om Parijs te bezoeken is tijdens de lente (mei-juni) of de herfst (september-oktober) wanneer de temperaturen aangenaam zijn en de drukte minder is dan in de zomer. Als je van plan bent om in de winter of zomer te gaan, zorg er dan voor dat je je kleding aanpast aan de weersomstandigheden en bereid bent om te gaan met de drukte en hogere prijzen.

Overzicht weer Parijs

MaandGemiddelde temperatuur (ยฐC)Gemiddelde neerslag (mm)Aantal zonuren per dag
Januari5562,8
Februari6463,6
Maart10564,6
April12465,8
Mei16567,7
Juni20667,5
Juli22567,6
Augustus22467,5
September18466,2
Oktober14564,8
November9462,9
December6562,4