Weer Saint Tropez

Het weer en klimaat in Saint Tropez: gemiddelde temperaturen en neerslag per maand

Saint Tropez is een populaire toeristische bestemming gelegen aan de Côte d’Azur in het zuiden van Frankrijk. Het staat bekend om zijn luxe jachthaven, bruisende nachtleven en prachtige stranden. In dit artikel zullen we het weer en klimaat van Saint Tropez in detail bespreken, en u voorzien van de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand.

Het klimaat van Saint Tropez

Saint Tropez heeft een mediterraan klimaat, dat wordt gekenmerkt door warme, droge zomers en milde winters. De stad ontvangt meer dan 2.700 uur zonneschijn per jaar en heeft een gemiddelde temperatuur van 16°C.

De zomermaanden zijn de warmste maanden van het jaar in Saint Tropez, met temperaturen die kunnen oplopen tot 30°C. De wintermaanden zijn over het algemeen mild, met temperaturen tussen 5°C en 14°C. Het regenseizoen loopt van oktober tot en met maart, met de meeste regenval in november en december.

Zie ook:  Weer Nantes

Gemiddelde temperaturen en neerslag per maand

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperaturen en neerslag per maand in Saint Tropez:

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Gemiddelde neerslag (mm)
Januari969
Februari1056
Maart1255
April1458
Mei1850
Juni2232
Juli2513
Augustus2520
September2263
Oktober18104
November1384
December1079

Zoals u in de tabel kunt zien, zijn de zomermaanden de droogste maanden in Saint Tropez, met minimale neerslag in juli en augustus. De wintermaanden, vooral oktober en november, zijn de natste maanden met een gemiddelde neerslag van meer dan 80 mm.

Conclusie

Saint Tropez heeft een aangenaam mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde winters. De gemiddelde temperaturen en neerslag per maand in Saint Tropez geven u een idee van wat u kunt verwachten tijdens uw reis naar deze prachtige stad aan de Franse Rivièra. Of u nu wilt genieten van het bruisende nachtleven of ontspannen op het strand, Saint Tropez heeft voor ieder wat wils.