Activiteiten weekendje weg in Valkenburg

Ga jij binnenkort een weekendje weg naar Valkenburg, dan wil je hier natuurlijk wel een aantal te gekke activiteiten doen! Alleen door de stad zelf struinen is ook niet iets waar de meesten een hoop plezier aan beleven. Om er dus voor te zorgen dat je een onvergetelijk weekend tegemoet gaat, hebben wij een aantal te gekke activiteiten voor je op een rijtje gezet, die je absoluut zou moeten doen wanneer je een weekendje weg in Valkenburg bent!

Mergelgrotten

Wie naar Valkenburg gaat, weet natuurlijk ook als geen ander dat Valkenburg vroeger bekend stond om haar enorme ondergrondse mijnen. Wil jij zien wat Valkenburg ondergrond te bieden heeft, dan is een bezoekje aan de Mergelgrotten een absolute aanrader. Aangezien Valkenburg is omgeven door de meest prachtige grotten, zijn er dus ook ontzettend veel ondergrondse stelsels te vinden. Het leuke aan deze grotten, is dat je er zelf op onderzoek uit kunt gaan, maar je ook kunt kiezen voor een water Cave Experience of een fietstocht.

Zie ook:  Een paar dagjes Volendam: wat moet er zeker op je planning staan?

Kabelbaan

Zoals je inmiddels weet, is het prachtige Valkenburg omringd door allerlei verschillende grotten, dan houdt dus ook er allerlei verschillende heuvels en bergen zijn te vinden. Hoe gaaf is het dan dat je met een kabelbaan vanaf het hoogste punt van Valkenburg kunt uitkijken over de hele stad? Het leuke aan deze kabelbaan, is dat je vervolgens met een rodelbaan naar beneden. Is het je nog niet wild genoeg, dan kun je ook al tokkelend van de toren af helemaal naar beneden.

Dagje de stad in

Wil je na enkele activiteiten te hebben gedaan ook even genieten van de rust, dan kun je natuurlijk ook nog een dag kiezen voor een rustige wandeling door de stad Valkenburg zelf. Het leuke aan deze stad, is dat je er allerlei leuke boetiekjes vindt en natuurlijk ook ontzettend veel leuke terrasjes waar je kunt genieten van een heerlijk Limburgs biertje. Wat wil een mens nog meer?