Familievakantie Noord-Brabant

biesbosch

Lekker in eigen land op vakantie in Noord-Brabant? Deze bourgondische provincie is in het lied van Guus Meeuwis prachtig bezongen en vinden wij een absolute aanrader om je familieweekend bijvoorbeeld te vieren op Vakantiepark de Katjeskelder. Noord-Brabant heeft een aantal mooie bezienswaardigheden en tips om naar toe te gaan, laten we daarom eens kijken naar de mooie provincie Noord-Brabant als vakantiebestemming.

Accommodatie

Als eerste is een goede accommodatie zoeken belangrijk. Voor een familieweekend is een vakantiepark het handigste. Hierbij kun je fijne huizen boeken, zowel voor kleinere gezinnen als grote families heb je dan voldoende aanbod en keuze. Bijvoorbeeld familievilla Katjeskelder 18 personen is erg handig en mooi voor grotere gezelschappen, doordat je met de hele familie in een prachtige villa kunt verblijven waarbij je allemaal wel je eigen ruimte hebt maar toch gezamenlijk in 1 accommodatie zit.

Efteling

Wellicht niet bij iedereen bekend, maar de Efteling in Kaatsheuvel ligt in Noord-Brabant. Een prachtig pretpark en familiepark om een dag naar toe te gaan. Zowel voor jong als oud een leuk dagje weg, waarbij je kunt genieten van het sprookjesbos en natuurlijk de prachtige attracties als de beroemde achtbanen.

Zie ook:  Het onbewoonde eiland Noorderhaaks van Texel

Beekse bergen

Op zoek naar wat meer natuur tijdens je bezoek aan Noord-Brabant? Plan dan een uitje naar de Beekse Bergen. Qua oppervlakte het grootste natuur- en dierenpark van Nederland, waarbij je op safari kunt door de prachtige verschillende natuurgebieden om zo de verschillende dieren uit de safari te aanschouwen.

Biesbosch

Wel graag de natuur zien, maar geen zin om in een door de mens gemaakte omgeving (zoals de Beekse Bergen) rond te rijden? Dan is de Biesbosch een prachtige bestemming om een dag naar toe te gaan met de familie. Een uniek natuurgebied, met veel water en unieke zoetwatergetijde. Een enorme diversiteit aan natuur vind je terug in de Biesbosch, van wilgenbossen tot kreken. Heel veel water, waardoor het mooi weer een prachtig uitje is om een fluisterbootje te huren en het gebied te ontdekken. Ook zijn er prachtige wandelpaden zodat je de natuur al wandelend kunt ervaren. Er zijn kortere routes van ongeveer 5 kilometer, zodat ook de kinderen het nog leuk vinden, tot langere routes tot wel 25 kilometer.