Mooiste plekken van Nederland

mooiste plekken van Nederland

Nederland is als vakantieland steeds populairder. Mede ingegeven door de omstandigheden in de wereld, kiezen steeds meer Nederlanders voor een vakantie in eigen land. Daarbij zijn oude favorieten als Zuid-Limburg, de Waddeneilanden en het kustgebied nog steeds populair, maar zijn we steeds meer op zoek naar de mooiste plekken van Nederland. Wij hebben een aantal favorieten voor je uitgezocht die wij de mooiste plekken van Nederland vinden.Bollenstreek

De bollenstreek is vooral populair tijdens het voorjaar door alle bloeiende bloemen, maar wat ons betreft is de bollenstreek niet alleen geschikt voor een leuk dagje uit maar ook om lekker een midweek of lang weekend de streek echt te gaan ontdekken. Met pittoreske steden als Lisse en Hillegom in het midden, loopt de bollenstreek officieel van Haarlem tot aan Leiden. Het strand is dichtbij met bekende kustplaatsen als Katwijk aan Zee, Bloemendaal en Zandvoort, maar wat ons betreft ontdek je juist de minder bekende steden en natuurgebieden als de Amsterdamse waterleidingduinen.

Zie ook:  Zuid-Limburg

Weerribben

Giethoorn is als toeristische trekpleister immens populair onder de Aziatische toeristen, maar rondom Giethoorn heb je het gebied de weerribben. We kunnen ons goed voorstellen dat je dit minder heeft getrokken de afgelopen jaren door de hordes toeristen, maar juist door de omstandigheden is juist nu het moment om de weerribben te gaan ontdekken.

Noordoostpolder

Veel Nederlanders vinden Flevoland als provincie niet heel aantrekkelijk, wat ons betreft volledig onterecht. Zeker de Noordoostpolder heeft unieke geschiedenis en veel verscheidenheid te bieden. Met bijzondere plaatsen als voormalig eiland Urk en Schokland is de Noordoostpolder stiekem veel ouder dan sinds het moment dat het officieel is drooggelegd en door mensenhanden gemaakt uit de voormalige Zuiderzee. Veel groene bossen, rustige wegen, veel fietspaden, leuke dorpjes en altijd water in de buurt is het een van de mooiste plekken van Nederland wat ons betreft.