Nederlandse kust vakantie

We weten het allemaal, vakantie in 2020 en 2021 is door corona moeilijk te plannen. Kunnen we naar het buitenland of moeten we toch in Nederland blijven? Ben je een strandliefhebber en wil je toch lekker op het strand liggen, windsurfen of lange strandwandelingen maken bij een ondergaande zon? Dan is het toch goed om ook de Nederlandse kust eens te onderzoeken.

Van Zeeland tot de Waddeneilanden

Wat Nederland vrij uniek maakt, is het feit dat we langs de gehele Noordzee kust stranden hebben. Letterlijk van Zeeland tot aan de Waddeneilanden. De kust is bijna overal mooi breed en met geel strandzand goed begaanbaar en geeft een lekker zomervakantiegevoel. Je hoeft daardoor niet ver te rijden om persé in Renesse te zitten of juist in Callantsoog om de Nederlandse kust en zijn stranden te ervaren. Helaas geen idyllische palmbomen, maar mooie duinen met duingras. Voldoende aanbod van strandtenten, waar je een heerlijk hapje en drankje kan scoren om even uit de zon te zitten – of om juist mee te nemen naar je handdoek of ligbedje en er daar van te genieten.

Zie ook:  De bijzondere molens van Ameland

Strandhuisje

In Nederland zijn we wereldkampioen in strandhuisjes. Waar vroeger er alleen wat kleine huisjes waren om je spullen in op te bergen of uit de wind te zitten, is er tegenwoordig een groot scala aan aanbod van strandhuisjes om lekker in te verblijven. Van luxe villa’s tot tiny houses aan de kust, voor ieder is er wat wils. Door de grote vraag naar strandhuisjes in Nederland zijn de prijzen niet mals. Prijzen van €150-€250 per nacht zijn niet vreemd, maar vergeet niet dat je bijna geen reiskosten, vliegkosten en tolkosten hebt. Iets meer uitgeven aan je accomodatie is dus niet gek en kan daarmee goed uitkomen met je vakantiebudget of vakantiegeld.