Echt ontspannen tijdens vakantie

wellness vakantie

Met een veranderende wereld om ons heen, is een vakantie waar je innerlijke rust tijden je vakantie vinden belangrijk vindt steeds normaler. Niet meer alleen met het gezin en de caravan 3 weken naar Frankrijk of Italië. Nee ook voor jezelf de rust vinden om tijdens een vakantie echt rust te vinden. Dat kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld door een bepaalde accommodatie te kiezen die gericht is op wellness, of een vakantie boeken die zich volledig richt op een retraite bijvoorbeeld. We lichten er een aantal voor je uit.

Yoga retreat en kuren

Er zijn verschillende vakanties die als pakketreis een echte retreat aanbieden, waarbij je meditatie en/of yoga combineert met bijvoorbeeld een detox of kruiden kuur. Hierdoor kun je echt op zoek gaan naar je innerlijke ik, waarbij je vakantie gericht is op rust, reflexie en ontspannen.

Dit kan zowel binnen de landsgrenzen van Nederland als een weekendje weg, maar er zijn ook voldoende mogelijkheden binnen en buiten Europa.

Welness accommodaties

Is een volledige pakketreis misschien iets teveel voor jou? Dan is een wellness accommodatie het perfecte alternatief. Door corona is dit ook in Nederland steeds populairder geworden, omdat we vaker binnen de landsgrenzen blijven om vakantie te vieren en daar dan graag wat meer betalen voor extra luxe. Er zijn daardoor veel vakantieparken, B&B’s en andere accommodatie die wellness aanbieden. Dit kan een jacuzzi zijn bij je vakantiehuisje, tot een complete locatie waar je een sauna, zwembad en massages tot beschikking hebt. Afhankelijk van wat je zoekt, is er dus ook binnen Nederland tegenwoordig heel veel mogelijk.

Zie ook:  Vliegtickets vergelijken tips

Wil je overnachten in de beste wellness hotels, bedenk dan goed wat jij graag terug wilt zien in een wellness hotel. Ligt voor jou de nadruk op bijvoorbeeld een bubbelbad en sauna in je kamer, of wil je meer genieten van massages en behandelingen in het hotel? Tijdens het zoeken naar wellness hotels kun je hier goed het onderscheidende vermogen van de verschillende hotels op vergelijken, zodat je echt kunt gaan ontspannen tijdens vakantie.