Fly & drive vakantie tips

fly & drive vakantie

Wij vinden een fly & drive vakantie een van de beste manieren om op vakantie te gaan. Je vliegt naar een heerlijke bestemming en op het vliegveld staat een auto voor je klaar om de regio te verkennen. Bij een fly & drive vakantie is vaak daarnaast ook de route al van tevoren bekend (ofwel zelf gemaakt, ofwel een vaste route) en zijn de overnachtingen ook geboekt. Zo kun je zorgeloos in de auto stappen en ben je onderweg. Tijd om eens te kijken naar een aantal mooie fly & drive bestemmingen.

Portugal

Een fly drive Portugal hebben we zelf een aantal jaren geleden gedaan. Wij hebben er toen voor gekozen om te vliegen naar Lissabon, daar een aantal nachten de stad te ontdekken en vervolgens met de auto naar de Algarve te rijden. Daar hebben we op verschillende plekken overnacht, om vervolgens de auto weer in te leveren in Faro en naar huis te vliegen. Een absolute aanrader wat ons betreft, omdat je een stedentrip combineert met een strandvakantie in de Algarve en onderweg een enorm avontuur beleefd.

Zie ook:  Kan ik een hotel boeken zonder creditcard?

Mallorca

Een andere favoriete bestemming van ons is Mallorca. Hoewel Mallorca niet enorm groot is, heeft het eiland veel verschillende gezichten. In het Westen liggen de bergen met schitterende kleine strandjes en bergstadjes, waar in het  Noorden en Zuiden de bekende badplaatsen zijn. Het Oosten is iets minder bekend, maar is voor ons eigenlijk het favoriete gedeelte van het eiland. Er zijn prachtige baaien waar vooral veel locals komen, een perfecte plek dus om de drukte van andere badplaatsen te ontwijken.

Sardinië

Bij veel reisbureaus staat Sardinië bovenaan het lijstje om een fly & drive vakantie naar toe te boeken. Het eiland is namelijk eigenlijk alleen maar goed met de auto te ontdekken en ondanks dat je het wellicht niet direct zou denken is het eiland net zo groot als België. Er zijn dus flink wat afstanden te overbruggen, waardoor de auto perfect is. Daarnaast heeft Sicilië een grote diversiteit aan natuur; van de lange kuststrook Costa Smeralda tot het maandlandschap in het Noorden van het eiland de Valle della Luna.