Op vakantie met een baby: wat neem je mee?

Voor het eerst met je baby op vakantie kan nogal overweldigend zijn. Als je thuis al ziet hoeveel spullen je meeneemt als je op bezoek gaat bij opa en oma, hoe moet je dan ooit alles meekrijgen als je op vakantie gaat? Wij hebben het onlangs zelf voor het eerst ervaren om te gaan vliegen met onze baby van 9 maanden, dus tijd om alle tips die wij hebben ontvangen en onze ervaringen eens om te zetten in twee handige tips.

Zorg voor een complete maar compacte luiertas

Thuis doe je wellicht altijd het verschonen netjes op het verschoningskussen, onderweg en op vakantie zal je soms noodgedwongen moeten uitwijken naar een praktisch alternatief. Een goede luiertas – of luier rugzak – helpt daarbij enorm. Een tas waarin je altijd babydoekjes, luiers, een matje en luierafvalzakjes in hebt. Daarnaast vonden wij een grote hydrofiele doek fijn om in de tas te hebben, samen met het favoriete eten en drinken van je baby. Zo krijg je de baby het makkelijkste weer comfortabel en rustig. Het eet en drinkritme wat je thuis gewend bent moet je los laten, geef je baby die ene reisdag gewoon wat je baby wil; dat is voor jullie en de baby het makkelijkste en fijnste.

Zie ook:  Genieten van massage op vakantie

Neem altijd je kinderwagen mee

Zeker bij een vliegreis kun je nogal ontmoedigd raken om je normale kinderwagen mee te nemen en zit je wellicht te kijken naar een simpelere paraplu buggy. Wij hebben een grote Joolz Geo 2 en hebben die gewoon meegenomen het vliegtuig in. Bij het afgeven van je bagage kun je de kinderwagen dan bij ‘odd luggage’ afgeven, daarna is het nog maar een korte wandeling door de security naar de gate. Dat kun je nog makkelijker maken met een draagzak, wij vonden het op de arm meenemen ook prima en fijn. Er zijn hele handige (grote) tassen speciaal gemaakt voor kinderwagens. Zo kun je de kinderwagen ook nog eens vol proppen met luiers, melkpoeder en andere baby bagage. De kinderwagen wordt bij de odd luggage namelijk niet gewogen, dus een perfecte manier om die helemaal vol te proppen met spullen die niet in de koffer passen!