Tips om met je hond op vakantie te gaan

Wanneer een langere vakantie voor de deur staat, zal er onderling vast de nodige gesprekken gevoerd worden over de hond. Brengen we onze hond naar een pension, familielid of vriend óf nemen we de hond mee op vakantie? Wanneer je met de auto op vakantie gaat zou een hond vaak prima mee kunnen in de kofferbak. Past je bagage dan niet? Met een dakkoffer of karretje is dat probleem zo opgelost, dus praktisch gezien zou het kunnen. Maar hoe maak je het voor jezelf en voor je hond dan zo aangenaam mogelijk?

Speciale reis en vakantiespullen voor de hond

Bij de dierenwinkels en (online) warenhuizen is een enorm aanbod van speciale spullen voor je hond voor de reis en voor tijdens de vakantie. Wij zijn echter een groot voorstander om zoveel mogelijk spullen mee te nemen die je hond thuis ook gebruikt. Een fijne hondenmand die vertrouwd is voor je hond zal voor je hond een veilige plek zijn om zich te nestelen, terwijl je in een vreemd land op een camping staat.

Zie ook:  Bikini vakanties

Handige vakantie spullen voor je hond

We zijn dus voorstander om zoveel mogelijk vertrouwde dingen voor je hond mee te nemen, maar nog een groter voorstander ervan om ook hele leuke nieuwe dingen mee te nemen, speciaal voor de vakantie. Bij Happy Animal hebben ze bijvoorbeeld leuke hondenspeeltjes. Zo kun je voor je hond de vakantie ook speciaal laten maken door naast de vertrouwde spullen, ook nieuwe leuke speeltjes of knuffels mee te nemen.

Hondenbrokken

Als laatste is voeding erg belangrijk om aan te denken wanneer je met je hond op vakantie gaat. Overal op de wereld kun je wel hondenvoeding vinden, vaak ook van relatief goede en dezelfde kwaliteit als we in Nederland gewend zijn. Toch is het sterk aan te raden om voldoende hondenvoeding en hondenbrokken mee te nemen die je hond thuis ook eet. Net als dat wij mensen soms erg moeten wennen aan eten in een vreemd land, kan dat voor je hond precies hetzelfde zijn. Neem dus altijd (meer dan) voldoende hondenbrokken mee, dan zit je altijd veilig!