Op vakantie met een baby

vakantie baby

Na jarenlang lekker met zijn tweëen op vakantie te zijn geweest, is er nu een nieuw gezinslid die mee wil op vakantie. Op vakantie met een baby klinkt als een enorme opgave en vooral als iets ingewikkelds, maar geloof ons dat valt hartstikke mee. Bijna alles is mogelijk, al zul je uiteraard wel wat aanpassingen moeten doen en vooral rekening houden met jullie kleintje. Waar moet je aan denken, wat is de beste vakantie voor een baby en wat kan nou eigenlijk wel en niet? Laten we daar eens naar gaan kijken.

Baby 0-6 maanden

Is je baby maximaal 6 maanden oud, dan is het vooral goed opletten hoe het met de baby gaat. Een vakantie met baby is voor de ouders natuurlijk uitdagend, maar de eerste maanden is het ook voor de baby een enorme ommeslag. Van iedere dag lekker in een veilige en bekende omgeving naar ineens een compleet andere omgeving. Het positieve is dat het dan eigenlijk weinig uitmaakt of die andere omgeving dan Thailand is of Vlieland. Beide keren is het voor de ouders afwachten hoe de baby reageert op de reis en op de nieuwe indrukken. Belangrijkste is vooral om goed voor te bereiden, hoe gaat de reis en wat moet er op de accomodatie aanwezig zijn. Veel kun je zelf meenemen, alleen als je met het vliegtuig naar Azië gaat kun je moeilijk alles zelf meenemen.

Zie ook:  Spirituele reizen en natuurbeleving

Baby 6-12 maanden

Is de baby al wat groter, dan wordt de vakantie alweer compleet anders. Aan de ene kant kan de baby wellicht beter doorslapen, aan de andere kant blijven de nieuwe omgeving en de vele indrukken veel prikkels voor een baby. Vakantie met een baby 6 maanden of ouder is dan ook niet heel anders dan een jongere baby. Zaak is om goed voor te bereiden en een veilige plek te creëeren voor de baby waar hij/zij echt thuis kan komen. Een rondreis maken zouden wij niet direct doen, aan de andere kant zijn er voldoende mensen die het wel doen. Hoe je er als koppel in staat is daarbij essentieel, aangezien de baby dit zal aanvoelen. Voel je stress om ver weg te gaan met de baby, doe het dan vooral niet zou ons advies zijn!