Pech met de auto tijdens vakantie? Wat nu?!

Ga je met de auto op vakantie? Dan zijn er een aantal zaken die je van tevoren goed moet regelen. Het kan namelijk altijd gebeuren dat je om wat voor reden dan ook met pech langs de weg komt te staan. Dan is het wel zo prettig dat je dit op een relatief gemakkelijke manier kunt oplossen. Ondanks het feit dat het belangrijk is om je auto voor vertrek goed te laten controleren, is het ook aan te raden om je verzekering eens goed na te kijken. De kans dat je iets gebeurt is natuurlijk klein, maar mocht het toch zo zijn, dan hebben wij een aantal tips voor je!

Ben je verzekerd?

Wanneer je met de auto op vakantie gaat, is het belangrijk om goed te kijken hoe je nu eigenlijk verzekerd bent. Op het moment dat je in eigen land met rook uit de motor langs de snelweg staat, is er vaak binnen een uur wel iemand bij je, maar sta je in het zuiden van Frankrijk, dan wordt het toch een ietwat ander verhaal. Zorg er daarom dus ook voor dat je een pechhulp voor onderweg verzekering hebt en dan expliciet met dekking in het buitenland. Op het moment dat je dan iets overkomt, wordt je auto niet alleen weggesleept, maar wordt er ook vervangend vervoer voor je geregeld.

Zie ook:  Tips voor als het regent op vakantie

Pech wat nu?

Op het moment dat je met pech langs de kant staat, is het belangrijk dat je op een veilige plek staat. Gebeurt je iets op de snelweg, dan is de vluchtstrook de plek waar je moet staan. Het is dan zaak om zo snel mogelijk iemand te bellen die je kan helpen. Ben je verzekerd, dan dien je je verzekeraar te bellen. Is dit niet het geval, dan kan het zijn dat je een beroep moet doen op een speciaal auto transport. In Nederland kun je je auto laten wegslepen door Autotransport Rotterdam. In het buitenland is het natuurlijk een ander verhaal. Niet voor niets is daarom dus ook het advies om je auto te verzekeren voor pechhulp in het buitenland.