Wintersport vakantie

Ga jij binnenkort met de auto op wintersport vakantie? Dan is de kans vrij groot dat je al druk bezig bent om na te denken wat er allemaal mee moet. Bepakt en ook bezakt gaan er ieder jaar weer hele hordes met mensen op vakantie naar één van de vele prachtige skigebieden. Het is een reis van zo’n 8 tot 10 uur en eenmaal op de plaats van bestemming is het tijd om zo snel mogelijk de piste op te gaan. Maar voordat het zover is, is het eerst zaak om ervoor te zorgen dat je veilig op de plaats van bestemming aankomt. Om ervoor te zorgen dat dit geen enkel probleem is, hebben we een aantal praktische tips voor je.

Zorg voor een warme deken

Het kan altijd gebeuren dat je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Om er dan voor te zorgen dat je het niet koud krijgt, is het aan te raden om een paar warme fleece dekens in je auto te hebben liggen. Met temperaturen die kunnen dalen tot flink onder nul, is het wel zo prettig dat je jezelf kunt warm houden.

Zie ook:  Skiën in Val Gardena

Tank op tijd

Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks zonder brandstof langs de kant van de weg staat. Het is daarom dus ook aan te raden om tijdig te tanken. Vooral wanneer je door Duitsland rijdt, is de kans aanwezig dat er soms tot wel 100 kilometer kan zitten tussen twee tankstations. Niet heel prettig wanneer je tank dan nog niet eens voor de helft meer is gevuld met benzine of diesel.

Sneeuwkettingen

Wanneer de enorm gaat sneeuwen, loop je het risico dat het erg glad wordt op de weg. Door een set Sneeuwkettingen 19 inch om je banden te doen, zorg je er in ieder geval voor dat je goed grip houdt en hoef je niet bang te zijn dat je begint te spinnen met je banden. Dus heb je nog geen sneeuwkettingen, dan is het zeker aan te raden om een setje aan te schaffen en in je auto neer te leggen, voor het geval het ineens flink begint te sneeuwen.