Yoga vakantie

yoga vakantie

Heerlijk een weekend lang je richten op yoga. Samen met andere liefhebbers in een speciale omgeving inspiratie opdoen en tot jezelf komen. Tijdens een yoga weekend heb je vaak een yoga leraar die je alle dagen begeleidt. Los van de oefeningen zijn er vaak optionele sessies met betrekking tot mindfulness en andere inspiratie sessies. Perfect om echt een weekend lang tot rust te komen en als herboren uit je yoga vakantie te komen.

In Nederland

Yoga vakanties worden over de hele wereld aangeboden. Hoewel een retraite naar de bakermat in bijvoorbeeld India erg inspirerend en mooi klinkt, zijn er ook prachtige yoga weekend Nederland locaties. Binnen de verschillende locaties in Nederland kun je kiezen uit een aantal soorten yoga vakanties.

Je kunt een weekend plannen, waarbij je van vrijdagavond tot zondagmiddag 3 dagen Yoga vakantie hebt. Ook kun je een midweek (maandag – vrijdag) nemen. Binnen Nederland zijn dit wel de meest voorkomende opties, waarbij je niet een midweek plus weekend kunt nemen bij dezelfde aanbieder omdat er bijna altijd overlappende sessies in zitten.

Buitenland

Als gezegd is een retraite in het buitenland voor veel yogies de echte droom. Naar de bakermat in India, of naar tropische bestemmingen in bijvoorbeeld Thailand of Bali. In het buitenland zijn de vakanties vaak langer en vrijer, waarbij je een of twee Yoga of meditatie sessies per dag gezamenlijk hebt. De rest van de tijd van je vakantiedagen kun je dan zelf invullen. Vanzelfsprekend kun je ook iets met andere groepsleden plannen om zo leuke groepsactiviteiten te hebben, maar je kunt ook alleen een tripje maken of lekker luieren aan het strand of zwembad.

Zie ook:  De douche verbouwen

Meenemen

Alle Yoga vakanties bieden altijd alle faciliteiten om te kunnen mediteren en de Yoga oefeningen te kunnen doen. Je hoeft dus geen matjes of handdoeken mee te nemen. Wel kan het zijn dat je liever je eigen spullen gebruikt. Zeker in Nederland gaat dat makkelijk met de auto, maar in het vliegtuig kan een matje best een groot item zijn om in je koffer mee te nemen. Lees dan ook goed de voorwaarden per vliegtuigmaatschappij over het bevestigen van je matje aan je koffer of rugzak.