Ameland

Ameland

Ameland is het eiland van de dorpen Nes en Hollum. Het hoort bij de provincie Friesland en is een zelfstandige gemeente. Bovenal is Ameland een heerlijke plek om je weekendje weg of je vakantie te vieren. Wij nemen je mee op een tour rond Ameland om te zien waar je moet zijn om te verblijven en welke hotspots je zeker moet bezoeken.

Bootreis

Om op Ameland te komen, zal je met de boot vanaf Holwerd naar Ameland moeten gaan. De overtocht duurt ongeveer 50 minuten waarna je op het eiland aankomt. De rederij die de overtochten maakt is Wagenborg Passagiersdiensten en voor de overtocht naar Ameland worden twee boten gebruikt, de Sier en de Oerd.

Accommodaties

Op Ameland zijn veel verschillende soorten accommodaties beschikbaar. Een huisje in de duinen Ameland is vanzelfsprekend een heel mooie locatie om je weekend weg of je vakantie in te verblijven. Ook zijn er verschillende campings over het eiland verspreid en vind je rondom de dorpskernen van Nes en Hollum verschillende hotels en B&B’s. Bij het boeken van huisjes is het wel aan te raden goed te kijken wat er wel en niet mag in het huisje. Voor het meenemen van een hond wordt niet altijd toestemming gegeven per huisje bijvoorbeeld, een huisje in de duinen met hond moet je dus goed controleren en eventueel navragen.

Zie ook:  Een paar dagjes Volendam: wat moet er zeker op je planning staan?

Bezienswaardigheden

Net als op de andere Waddeneilanden is de vuurtoren altijd een bezoekje waard. Bijzonder is dat de oude vuurtoren van Ameland sinds 2005 niet meer in gebruik is, waardoor je altijd de 236 trappen kunt trotseren om de vuurtoren te beklimmen. Na het beklimmen van de vuurtoren is het tijd voor een heerlijk drankje. Bezoek hiervoor zeker de dorpen Hollum en Nes. Beiden zijn autoluw gemaakt, zodat je heerlijk een bezoek aan het terras kunt afwisselen met de unieke boetiek winkels in de dorpen.