Zo blijf je fit op vakantie

Maandenlang werk je tijdens het thuis sporten toe naar om lekker te flaneren op vakantie. Je beach body is helemaal ready en je bent klaar om lekker op het terras te gaan zitten en te shinen. De vraag rijst echter, heb je maandenlang gewerkt voor die paar weken vakantie? Of wil je ook na de vakantie fit blijven? Wat ons betreft zeker weten dat laatste, want wat zou het zonde zijn om dat harde werk om dunner worden te bereiken of meer spieren te krijgen weg te gooien tijdens vakantie. Tijd dus om een aantal tips mee te geven om fit te blijven op vakantie.

Kies je genietmomenten uit

Tijdens je vakantie komt er veel lekkers voorbij. Cocktails, uitgebreide diners en heerlijke lunchgerechten. Is het echter echt nodig om alle gerechten vol uit te gaan? Wij vinden het altijd best makkelijk om iedere dag echt een maaltijd uit te kiezen all the way te gaan, maar de andere maaltijden dan conform je normale patroon aan te houden. Ontbijt je normaal gesproken met een kwarkje? Waarom zou je dan nu jezelf vol proppen met croissants en pannenkoeken? Uiteraard heerlijk om dat ook eens te doen, maar dat hoeft niet ieder dag.

Zie ook:  Waarom een vakantiepark in Nederland zo leuk is

Blijf bewegen

Een vakantie is voor veel bedoeld om ook lekker uit te rusten, maar waarschijnlijk gaf het sporten je ook veel ontspanning thuis. Kijk of je iedere dag of om de dag een kleine training kan inbouwen. Dit kan middels een HIT-training of door bijvoorbeeld een stuk te gaan wandelen/fietsen in plaats van met de auto, bus, tram of metro.

Geen fitnessapparatuur in het hotel of zit je in een vakantiehuisje? Geen zorgen! In en rondom je vakantieverblijf zijn voldoende spullen die je kunt gebruiken. Een zak rijst, een gevulde bidon, een volle fles wijn; heel veel attributen van 1 of 2 kilo die je helpen om een training intensiever te maken. Kijk bijvoorbeeld op de website van Yellowfit voor handige trainingen en tips hoe je een makkelijke training kunt samenstellen die je ook daadwerkelijk gaat doen natuurlijk op vakantie.