Sri Lanka vakantie

Vakantie Sri Lanka

Een vakantie naar Sri Lanka staat garant voor een onvergetelijke reis en vakantie. Het eiland in de Indonesische Oceaan ligt in Zuid-Oost Azië ten zuiden van India. Van oudsher is het altijd een handelsland geweest, doordat het eiland een gunstige haven is voor de route tussen Azië en het Suezkanaal. Tegenwoordig is dit nog steeds het geval, waarbij Sri Lanka ook voor de toeristen steeds bekender wordt. Toch is toerisme nog niet zo overweldigend aanwezig als bijvoorbeeld in Thailand. Hierdoor kun je de originele cultuur en natuur nog echt goed beleven van Sri Lanka, onderstaand tips uit een reisgids.

Sigiriya

Een van de meest bekende trekpleisters van Sri Lanka is Sigiriya. Het is een complex van ruim 1500 jaar oud, waarbij er verschillende paleizen gebouwd zijn bescherm door hoge muur en gebouwd op een berg/rots. Het complex is ooit bedacht om als hoofdstad van het land te dienen door Koning Kassapa I. Dit mislukte echter, waardoor het na zijn dood in gebruik is genomen als klooster.

Hikkaduwa

Een andere bekende trekpleister van Sri Lanka is Hikkaduwa, het surfparadijs van Sri Lanka. Deze bekende badplaats heeft een lang gestrekt strand, met bijbehorende boulevard vol met restaurants, cafés en discotheken. Hikkaduwa is een van de plaatsen die zwaar getroffen werd door de tsunami van 2004. De badplaats is echter zo goed als wederopgebouwd, al heeft de tsunami wel zijn wonden nagelaten. Een indrukwekkend bezoek aan het tsunami museum raden we dan ook zeker aan.

Zie ook:  Typisch caribisch eten

Inmiddels staat Hikkaduwa gelukkig weer vooral bekend als absoluut surfparadijs van Sri Lanka. De hele badplaats ademt surfen, met veel verschillende surfwinkels, surfscholen en altijd voldoende surfers in het water. Door de ligging en het getijde zijn er jaarrond goede golven, waardoor surfen altijd tot de mogelijkheden behoord.

Klimaat

In Sri Lanka is er het tropisch regenwoudklimaat. Dit heeft zowel voor als nadelen. Het grootste voordeel is de temperatuur; gemiddeld is in het Sri Lanka 30 graden. Hierbij is er weinig verschil of je in januari of in augustus bijvoorbeeld het eiland bezoekt. Het grootste nadeel is de regenval, aangezien het eigenlijk altijd kan regenen in Sri Lanka. In jan-feb en jul-aug is de minste kans op regen, maar garanties op een droge vakantie zullen niet worden gegeven voor Sri Lanka.