Wintersport met de kids: 7 tips voor een geslaagde skivakantie met kinderen

Ga je voor het eerst op wintersportvakantie met de kinderen? Dan is het verstandig om je goed voor te bereiden. Wintersporten met de kinderen is hartstikke leuk, maar er zijn wel enkele dingen waar je rekening mee moet houden. In dit artikel geven we zeven tips om jouw wintersportvakantie met de kinderen tot een groot succes te maken. Zeven Tips voor een Wintersportvakantie met Kinderen

Tip 1: koop goede wintersportkleding

Het is koud op de piste, dus de kinderen hebben goede wintersportkleding nodig. Je kunt kleding nieuw kopen, maar ook tweedehands. Let wel goed op dat je kwalitatief hoogwaardige en echt warme kleding koopt voor de kinderen. 

Tip 2: boek een kindvriendelijke vakantie

Je bent niet de hele dag op de piste als je op wintersport gaat met de kinderen. Op de momenten dat jullie niet op de piste staan, moeten de kinderen zich wel kunnen vermaken. Boek daarom een kindvriendelijke vakantie en je weet zeker dat de kids zich ook buiten de piste kunnen vermaken. Sommige ski-oorden zijn kindvriendelijker wat betreft voorzieningen dan andere. Voordelige wintersport-deals vind je onder andere bij Sunweb Wintersport.

Tip 3: neem zonnebrand mee

Op de piste kun je lelijk verbranden. Om te voorkomen dat je kind een zonverbranding oploopt, smeer je hem of haar goed en regelmatig in. Neem daarom voldoende zonnebrand mee op vakantie. 

Tip 4: verdiep je in de symptomen van hoogteziekte

Kinderen hebben niet meer kans om hoogteziekte te krijgen dan volwassenen, maar voor kinderen is het wel lastiger om aan te geven dat ze zich niet lekker voelen. Verdiep je daarom goed in de symptomen van hoogteziekte en houd je kind(eren) goed in de gaten op de piste. De belangrijkste symptomen van hoogteziekte zijn hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. 

Tip 5: begin met halve dagen skiën

Je kunt van een kind niet verwachten dat hij of zij meteen de hele dag op de ski’s staat. Begin met halve dagen op de piste en je houdt het skiën leuk. Ook is het verstandig niet te beginnen met skiën op een winderige dag, want dan kan je kind sneller vallen. Valt je kind de hele tijd op de eerste dag skiën, dan is het lastiger hem of haar de volgende dag weer de piste op te krijgen. 

Zoek een geschikt ski-klasje voor je kind. Vaak moeten kinderen voor-skiën en beluit de skileraar in wat voor klasje de kinderen het beste kunnen beginnen.  

Zie ook:  Skiën in Serfaus

Tip 6: geef je kind een skihelm

Om het hoofdje van je kind te beschermen, is het belangrijk hem of haar een goede skihelm te geven. Koop een skihelm die goed past, lekker zit en voldoende bescherming biedt. Overigens is het ook verstandig zelf een skihelm te dragen, want ook jij kunt lelijk vallen op de piste. 

Tip 7: maak er een gezellige vakantie van

Zelf sta je het liefst iedere dag en de hele dag op de piste, maar de kinderen willen het wellicht wat rustiger aan doen. Heb hier respect voor als ouder. Jij vindt het leuk om zo veel mogelijk te skiën, maar de kinderen denken hier anders over. Door ook naar hen te luisteren, maak je er voor iedereen een leuke en gezellige vakantie van.

Op Skivakantie in je eentje, juist zonder kinderen

Niet iedereen heeft kinderen of zelfs ene relatie. Toch hoef je niet tin je eentje op skivakantie te gaan. Er zijn namelijk heel veel reisorganisaties die single reizen naar de sneeuw aanbieden. Sommige gaan naar typische feest-oorden (denk aan Val Thorens en enkele Oostenrijkse bestemmingen) maar er zijn ook wintersportvakanties voor singles die naar rustige oorden gaan. Skiën en boarden staan dan centraal, en het uitgaansleven op een lager pitje. 

Single reizen worden steeds populairder. Dit omdat we steeds meer singles kennen in ons land, maar ook omdat het taboe er een beetje af is.

Ben je een alleenstaande ouder die met kinderen op wintersport wil? Er zijn ook wintersport-reizen voor alleenstaande ouders.