Stedentrip Dubai

stedentrip dubai

Bij een stedentrip denken we vaak aan Europese (hoofd)steden zoals Parijs, Rome of Madrid. We willen je echter ook graag wijzen op een stedentrip die absoluut op je bucketlist moet komen te staan; Dubai. We kennen Dubai allemaal als een luxe en dure stad, met veel dure hotels en alleen maar dure auto’s die rondrijden. Dubai is echter goed betaalbaar als je een stedentrip boekt. Vanuit Schiphol wordt er dagelijks rechtstreeks gevlogen op Dubai en met een beetje goed timen kun je tegen scherpe prijzen je vliegtickets boeken.Beste reistijd

Dubai ligt middenin de woestijn, waardoor het er in de zomer ontzettend heet wordt. Doordat Dubai op het Noordelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen redelijk gelijk aan Europa. Dat betekent dus dat juni-juli-augustus-september de zomermaanden zijn, deze maanden wordt dan ook echt afgeraden om te reizen. Aan de andere kant; doordat er in deze maanden minder belangstelling is voor Dubai kun je vaak goedkope tickets en hotels boeken.

Must see’s

Eenmaal in Dubai heb je een aantal bezienswaardigheden die je moet zien. Via je hotel, via online gidsen als Tripadvisor en andere sites kun je veel goede tips vinden. We noemen er drie voor je die wij het meest indrukwekkend vonden.

Zie ook:  Wenen: de prachtige hoofdstad van Oostenrijk

Burj Khalifa

De Burj Khalifa is waarschijnlijk het meest bekende gebouw van Dubai. Een gigantische wolkenkrabber, de hoogste van de wereld, met maar liefst 124 verdiepingen. Een plekje op het dakterras krijgen is vaak moeilijk, maar probeer vroeg in de ochtend of laat in de avond; met een beetje moeite is het vaak wel te verkrijgen en is absoluut de moeite waard.

Woestijn

Om de stad heen is het een en al woestijn. Wellicht niet het eerste waar je aan denkt om te gaan bezoeken, maar hoe vaak heb je een echte woestijn al in het echt gezien? Boek een 4×4 rit en ga met een gids de duinen in!

Souks

Door de hele stad heen zijn souks te vinden, de naam voor de lokale markten. Vaak compleet overdekt met doeken tegen de warmte, vind je hier een enorm kleurenpallet aan kruidenwinkels, kledingwinkels en juweliers. Leuk om doorheen te lopen, maar ook de perfecte plek voor je souvenirs.