Corfu Griekenland

Corfu Griekenland

Corfu is een populaire vakantiebestemming in Griekenland, dus hoog tijd om eens dit prachtige eiland in te duiken. Waar ligt het eiland precies, hoe ziet het klimaat eruit en wat zijn de bezienswaardigheden en sightseeing Corfu tips? Bovenal is Corfu een uitstekende locatie voor een heerlijke zonvakantie, het eiland heeft veel mooie stranden en prachtige blauwe wateren. Je bikini kan dus uit de kast, want we verklappen alvast dat Corfu een warme zonvakantie garandeert.

Waar lig Corfu?

Het eiland Corfu ligt ten westen van het vasteland van Griekenland en is daarmee het meest Noordelijke eiland van Griekenland. Het ligt half naast Griekenland en half naast Albanië. Het eiland ligt officieel in de Ionische zee, wat het gedeelte van de Middellandse Zee is onder de Adriatische kust en tussen Sicilië en Griekenland ligt. Andere bekende eilanden in de Ionische Zee zijn bijvoorbeeld Zakynthos en Kefalonia.

Klimaat Corfu

Corfu ligt dus in de Ionische en Middellandse Zee, waardoor het ook een Middellandse Zee klimaat heeft. Dit betekent dat het een lange periode heeft dat het een heerlijke zonvakantie bestemming is. Vanaf mei stijgt de temperatuur al richting de 25 graden, waarna het in juli en augustus ruim 30 graden is en tot oktober ongeveer 25 graden blijft. Daarmee is het een heerlijke zonvakantie bestemming in zowel het voorjaar, de zomer als het najaar.

Zie ook:  Wandelen in Frankrijk

Bezienswaardigheden Corfu

Op Corfu wonen ruim 100.000 inwoners waarmee het best een groot eiland is. Mooie bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de berg de Pantokrator, waar je prachtig kunt wandelen en mooie vergezichten hebt. Ook het Korissionmeer is het bezoeken waard wat in een prachtige natuuromgeving ligt. Mocht je Corfu even zat zijn, dan kun je met een boot andere buureilanden bezoeken. Een vaak geboekt uitje is bijvoorbeeld een dagtocht naar het buureiland Paxos.

Bijzonder aan Corfu is dat er rondom het hele eiland mooie stranden zijn, wissel dus zeker je strandbezoekjes af. Huur bijvoorbeeld een scooter en ga eens naar een strand 10 kilometer verderop. Alleen al de rit op de scooter is het meer dan waard om een ander strand op te zoeken. Natuurlijk kun je ook een auto huren om bijvoorbeeld helemaal naar de andere kant van het eiland te rijden en daar een dag op het strand te liggen.