Luxemburg vakantie

Luxemburg vakantie

Dichtbij en onderdeel van de Benelux, Luxemburg. Toch is het niet een land waar veel Nederlanders op vakantie gaan. Wij zullen je laten zien wat je dan allemaal mist. Hoewel het een klein landje is, vergelijkbaar qua grootte met de provincie Utrecht, heeft een bijzonder erfgoed en een mooie combinatie van natuur en cultuur. Op de foto boven een bijzonder stroompje in de prachtige natuur van Luxemburg.

Groothertogdom

Bijzonder aan het land Luxemborg, is dat het officieel een Groothertgodom is. Na Malta is het de kleinste staat van Europa. Het heeft ongeveer een half miljoen inwoners. Bijzonder is dat Luxemburg een belangrijke rol had en heeft in de totstandkoming van bijvoorbeeld de EU en de NAVO. Hoewel het dus een klein land is, heeft een belangrijke rol in Europa. Opmerkelijk is ook dat het BBP van Luxemburg (dus het inkomen per inwoner) het hoogste is van heel Europa.

Luxemburg stad

Luxemburg bestaat grotendeels uit de stad Luxemburg. De stad is een erg rijke stad en heeft ruim 100.000 inwoners en is daarmee dus niet bijzonder groot. De stad is wel een mooie bestemming voor een stedentrip. In de stad verplaatst je jezelf vooral met de Luxtram. Sinds februari 2020 is het openbaar vervoer namelijk gratis in de stad, waardoor het erg uitnodigend is om even de Luxtram in en uit te stappen naar een nieuwe bestemming.

Zie ook:  Oekraïne

De bezienswaardigheden liggen door de hele stad heen, waarbij het Groothertogelijk Paleis een absolute aanrader is. Ook het stadhuis en de Adolfsbrug zijn het bezoeken waard in de stad.

Accommodaties

In de stad zijn het vooral hotels en (air)bnb’s die je kunt boeken. Buiten de stad vind je vooral woningen als een chalet en vakantiehuis Luxemburg. Ons advies zou ook zijn om een accommodatie buiten de stad te nemen, zodat je kunt genieten van de natuur van het Groothertogdom en dit kunt afwisselen met bezoekjes aan de stad.

Wil je op vakantie met de hond, kijk dan goed naar vakantie met de hond Luxemburg. Niet iedere vakantiebestemming accepteert honden dus het is goed om hier alert om te zijn.