Bali Zoo informatie

Bali zoo

Het Indonesische vakantiegebied Bali trekt jaarlijks zo’n 15 miljoen toeristen, waarvan het grootste deel bestaat uit binnenlandse toerisme. Bali is dan ook afhankelijk van de toerisme en heeft alles in het werk gesteld om het de bezoekers naar hun zin te maken. Je kan een dagje aan het prachtige zandstrand gaan liggen, culturele gebouwen bezoeken of een bezoekje brengen aan het immens grote Bali Zoo. De Balinese dierentuin zal je vast wel voorbij zien komen tijdens een vakantie op Bali. De eerste reclamefolders zie je op het vliegveld al liggen en ook in de hotels raden de medewerkers de dierentuin aan. Dat is niet voor niets, want Bali Zoo is naar onze mening één van de mooiste dierentuinen ter wereld. In dit artikel vertellen wij meer over Bali Zoo!

Divers aanbod aan dieren

Bali Zoo beschikt over een ruim en vooral divers aanbod aan dieren die jij van dichtbij kan gaan bewonderen. De Bengaalse tijgers, Afrikaanse leeuwen en de gibbon-apen kom je dan ook niet in alle dierenparken tegen. De olifanten zijn ook zeker een aanrader. Er worden in het park tochten gehouden, zodat de bezoekers op de olifanten kunnen gaan zitten of de olifanten mogen voeren. Het dierenpark is groot en je kan het tweede deel uitsluitend bereiken met de Bali Zoo bussen.

Vermaak in Bali Zoo

Je kan als bezoeker in Bali Zoo een wandeling door het park maken en alle dieren gaan bekijken. Het is nog een stuk leuker om ook enkele shows bij te wonen, bijvoorbeeld met de bijzondere exotische vogels. Er zijn eveneens enkele fotomomenten beschikbaar. De bezoekers kunnen dan op de foto gaan met een aapje, een leguaan of een exotische vogel. Je kan ook een excursie boeken en een tochtje maken op een olifant of zelfs ontbijten met de orang-oetangs. De kinderen zijn misschien meer geïnteresseerd in een ritje op een pony, want ook dat is mogelijk in Bali Zoo.

Je kan aan het einde van de dag bij de uitgang ook nog een aandenken aanschaffen. Er worden bij vrijwel alle attracties in de dierentuin foto’s gemaakt en die kan jij laten afdrukken. Het is niet verplicht om foto’s te kopen, want jij mag zelf in het dierenpark ook foto’s schieten. Een afdruk van een foto is niet goedkoop, maar het is wel leuk om te hebben.

Looproutes en restaurants

Bali Zoo is een behoorlijk groot dierenpark en is de laatste jaren ook alleen maar groter en moderner geworden. Je kan best eenvoudig de verkeerde route lopen, daarom krijgen alle bezoekers een eigen routekaart mee. Je kan dan zelf een looproute uitkiezen en gemakkelijk naar jouw favoriete dieren wandelen. De safari-bus van Bali Zoo zal je naar het andere deel van het park brengen en die bus blijft constant doorrijden. Je hoeft dus ook nooit lang te wachten bij de bussen.

Als jij een hapje wilt gaan eten dan heb je de keuze uit meerdere restaurants in Bali Zoo. Bij de ingang kan jij een maaltijd nuttigen en tegelijkertijd ook genieten van de olifanten die langskomen. Het andere restaurant is bij het leeuwenverblijf te vinden en zeker een aanrader voor liefhebbers van de leeuwen. De maaltijdprijzen liggen redelijk hoog in Bali Zoo, maar dat is best normaal voor een dierenpark. Desondanks zijn de prijzen nog altijd een stuk lager dan in de Nederlandse dierentuinen.

Zie ook:  Op zomervakantie naar Cuba

Wat kost een kaartje voor Bali Zoo?

Een kaartje voor Bali Zoo kost 22,50 euro per persoon, maar er zijn ook goedkopere prijzen beschikbaar voor jonge kinderen. De ticketprijs kan schommelen, maar probeer rekening te houden met een bedrag van rond de 20 euro. Het unieke aan Bali Zoo is dat de bezoekers die online een kaartje kopen ook nog kunnen worden opgehaald door een chauffeur. Je zal wat extra moeten betalen, maar je bent wel zeker van een ritje naar de dierentuin en terug naar het hotel. Daarnaast kan je ook kaartjes kopen voor speciale activiteiten, bijvoorbeeld ‘Night at the Zoo’. Je gaat dan in de avonduren naar de dierentuin, aangezien de dieren dan een stuk actiever zullen zijn. Een kaartje voor deze bijzondere avondactiviteit kost 57 euro per persoon, maar met vervoer kom je uit op 68 euro per persoon.

Ontbijt en olifantentocht

Je kan daarnaast ook een excursie bij Bali Zoo boeken en er is keuze genoeg. Het ontbijt met de orang-oetans is erg populair en kost slechts 35 euro per persoon. Je zal dan ook nog worden opgehaald door een chauffeur en je kan daarna het park nog gaan ontdekken. Het is ook mogelijk om het ontbijt te combineren met een olifantentochtje.

Sukawati

Bali Zoo is gelegen in het dorp ‘Sukawati’. Het gebied staat bekend om zijn zilverproductie. Je kan in het gebied ook zomaar een woning binnenwandelen, aangezien er in de woningen zilverwinkels zijn te vinden. Het zal je verbazen, want er staan vitrines vol met de mooiste sieraden. Je kan de sieraden aanschaffen tegen relatief lage prijzen, maar het is ook een goede plek om unieke sieraden te laten maken. Mocht je voor de laatste optie kiezen, zorg ervoor dat je dan al aan het begin van jouw vakantie een bestelling plaatst. Het duurt namelijk wel enkele dagen voordat je het sieraad kan ophalen. Sukawati is geen toeristisch gebied, waardoor er vrijwel geen taxi’s zijn te vinden.