Normandie

Normandie

Normandië als bestemming in Europa, je denkt daarbij als eerste vaak aan de Tweede Wereldoorlog. Normandië als bestemming waar de geallieerden het strand bestormden op D-Day om de Duitsers aan te vallen; de start van de val van Hitler en het begin van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De bezienswaardigheden Normandie zijn dan ook vaak aanverwant met de Tweede Wereldoorlog; oude bunkers, herdenkingsplekken en andere overblijfselen van de Tweede Wereldoorlog.

Bezienswaardigheden Normandie

Los van alle bezienswaardigheden van Normandie die gelieerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog, is de bekendste bezienswaardigheid de Mont Saint Michel. Het eiland is een zogenaamd getijdeneiland, simpel gezegd kun je tijdens hoog water het eiland niet op of af, doordat de weg naar het eiland toe dan onder water staat. Je zult je bezoek aan Mont Saint Michel dus goed moeten plannen, aangezien het anders kan gebeuren dat je 4-6 uren moet wachten op laag water zodat je het eiland weer af kan. Hierdoor is het wel drukker op de momenten dat je wel het eiland kunt bezoeken, maar toch is het zeker de moeite waard om het eiland te bezoeken.

Zie ook:  Luxemburg vakantie

Een andere bezienswaardigheid in Normandie is het Kasteel Caen. Dit is een oude ruïne die midden in het centrum van het stadje Caen staat en komt uit de vroege Middeleeuwen (jaar 1000-1100). Het kasteel is door de jaren heen uiteraard wel veranderd, maar het kasteel is voornamelijk uitgebreid en steeds groter geworden. Het centrale punt van het kasteel is relatief intact gebleven en daarmee een zeer oud overblijfsel van de Middeleeuwen.

Rondreis Normandie

Normandie kenmerkt zich als regio dat alles goed bij elkaar ligt en niet overdreven groot is. Los van de prachtige natuur en mooie dorpjes die je wilt bezoeken, zal een rondreis Normandie zich langs een aantal vaste stoppunten bewegen. De bovengenoemde Mont Saint Michel en Caen zullen daar zeker bij horen, maar ook de invasiestranden en andere bunkers en herdenkingsplekken van de Tweede Wereldoorlog wil je absoluut bezoeken en ook zeker de tijd voor nemen om dit goed in je op te nemen.