Backpacken tips

backpacken

Wow! Heb jij de beslissing genomen om te willen gaan backpacken? Super stoer en vooral een enorm goed plan. Backpacken is hip en wij zijn het daar volledig mee eens. In een maatschappij waar snelheid, presteren en tijd veel druk geeft, is backpacken precies het tegenover gestelde. Alleen, met je partner of een vriend(in) een land, continent of de wereld ontdekken. Gericht op de basics maar niet primitief; dat is wat voor ons backpacken is. Waar er nog wel een stigma bestaat dat backpacken betekent dat je alleen maar in tentjes in de bossen slaapt, is voor ons backpacken vooral een omgeving ontdekken. Dat kan soms in een tentje, maar is veelal een combinatie van hotelkamers, bed & breakfasts en Airbnb locaties. Niet primitief, maar wel basic. Uiteindelijk wil je het vakantiegeld namelijk niet alleen uitgeven aan je accomodaties, maar vooral aan ervaringen en meer bestemmingen. Als je met een goedkopere slaapplaats nog een vliegticket kunt boeken naar een andere bestemming, dan heeft dat voor een backpacker altijd de voorkeur!

Voorbereidingen

We kunnen wel uren praten over tips voor het backpacken, maar eigenlijk draait backpacken vooral om je eigen keuzes maken. Wil je 4 weken backpacken in je vakantie of neem je een sabbatical van 6 maanden die je al backpackend wil beleven? Backpacken is voor ons vooral een kwestie van voorbereiden, voorbereiden en voorbereiden. Niet zozeer alles plannen en vastleggen, want laat vooral je reis ook leiden door lokale tips en adviezen. Maar wel voorbereiden; wat is je budget, wat heb je sowieso nodig en moet dus in je tas. Wat is het dagelijkse budget voor eten & drinken, wat wil je per nacht uitgeven aan een slaapplaats, wat is het budget voor extra activiteiten. Waar wil je op besparen en waar wil je juist wat extra voor uitgeven? Hoeveel wil je als reserve overhouden als je terugkomt van het backpacken en hoeveel heb je daarmee te besteden voor je avontuur?

Zie ook:  De 5 top merken snorkelsets

Bestemmingen backpacken

Ook de locaties die je wilt bezoeken zijn onderdeel van je voorbereiding. Wil je zoveel mogelijk van 1 regio zien, of wil je eilandhoppen of wil je zoveel mogelijk verschillende landen zien? Belangrijk is om een aantal milestones te definieren die je sowieso wilt bezoeken. Plan je beginpunt en eindpunt en een aantal tussenstops. Laat je tijdens je reis vooral leiden door je gevoel en de mensen die je ontmoet. Andere backpackers en de locals hebben de beste tips om van jouw reis een onvergetelijke ervaring te maken.