Roemenie

Roemenie

Het land Roemenië grenst aan de landen Moldavie, Oekraine, Hongarije, Servië, Bulgarije en ligt aan de Zwarte zee. Deze republiek ligt in Zuidoost-Europa. Met zo’n 22 miljoen inwoners en een landoppervlak van 238.391 km², behoort het tot de grotere landen van de EU. Roemenië herbergt veel verschillende culturen. Zij zijn door de jaren heen vanuit alle omringende Slavische landen naar Roemenië getrokken. Mede daardoor is er een bloeiende cultuur ontstaan. Roemenië is vooral in trek bij toeristen die voor de natuur komen. De natuur is hier nog echt ongerept.

Het klimaat in Roemenië

Roemenië heeft een gematigd zeeklimaat langs de Zwarte Zeekust. Je hebt hier te maken met warme zomers en vrij milde winters. Daarnaast heeft het binnenland een landklimaat. Kenmerkend voor een dergelijk klimaat zijn de warme zomers en ook de koude winters. Bergketens scheiden het land in diverse weertypes. Dit zorgt voor verschillen in temperatuur in het land.

Zie ook:  Wit-Rusland

Oerbos

In Roemenie kom je nog echte oerbossen tegen, vooral in het westen van het land. Daarnaast heeft dit land meerdere uitgestrekte vlaktes en bergketens. De bergketen van de Karpaten bijvoorbeeld loopt door vrijwel heel het land. De landschappen in Roemenië zijn heel divers.

Enkele  bezienswaardigheden in Roemenië

Het historische centrum van Sighişoara: Een stad met kleurige straten en gebouwen. Het Saksische dorp Viscri: Dit is een nog echt bestaand traditioneel Saksisch dorp waar nog ongeveer 25 Saksen wonen. Het klooster van Zuid-Bucovina: Diverse kloosters zijn te bezichtigen in deze historische regio. Houten kerken van Maramureş: Alle dorpen van Maramures beschikken nog over houten kerken die eeuwen gelegen door timmerlieden met alleen de hand werden gebouwd.

Extra informatie

Raar maar waar: Het wordt steeds lastiger voor digital nomads om te werken vanuit internetcafés. Deze verdwijnen in Roemenie in rap tempo.