Rusland

Rusland

Over Rusland valt veel te schrijven. Het is dan ook het grootste land ter wereld (17.098.245 km²) en met een inwonersaantal van ruim 146 miljoen staat het in de top-10 van ’s werelds grootste landen qua inwonersaantallen. Rusland wordt ook wel de Russische Federatie genoemd. Het land ligt deels in Europa en deels in Azië. Maar omdat het merendeel van de bevolking in Europa woont, wordt Rusland vooral een Europees land genoemd. Moskou is de hoofdstad van Rusland. Vanuit Moskou wordt ook de Russische Federatie bestuurd. Rusland deelt de grens met 14 landen. In Rusland wordt Russisch als staatstaal gesproken en het merendeel van de Russen is Russisch-Orthodox Christen.

Zeer divers natuurschoon

De natuur in Rusland is enorm divers. Dat kan ook niet anders omdat het zo’n groot land is natuurlijk. Meer dan honderd grote natuurreservaten kent het land en dan hebben we hier de vele parken nog niet meegeteld. Toendra’s, steppen, moerassen, woestijn, oerbos, gebergte (de Kaukasus is een bekend gebergte), eilanden… De Voormalige Sovjet-Unie is een prachtig en nog onontdekt land. Omdat Rusland het grootste land ter wereld is, is het logisch dat dit land meerdere klimaatsoorten heeft.

De klimaten in Rusland

Rusland heeft gebieden waar het in de winters zomaar kouder kan worden dan min 50 graden Celsius, terwijl het tijdens de zomermaanden in bepaalde gebieden ook zomaar 50 graden Celsius kan worden. Omdat Rusland zo’n enorm uitgestrekt land is, heeft het ook meerdere klimaten. De volgende soorten klimaten komen voor in Rusland:

  • Koud landklimaat;
  • Gematigd landklimaat;
  • Koel landklimaat;
  • Steppeklimaat;
  • Zeeklimaat;
  • Hooggebergteklimaat.
Zie ook:  Vakantie naar Zweden

Stedentrip Sint-Petersburg

Paleisplein in Sint-Petersburg:

Dit Paleisplein bevindt zich in Sint-Petersburg. Het plein is bekend vanwege vele gebeurtenissen die hier plaatsvonden.

Moskou stedentrip

Het Rode plein in Moskou:

Op het plein vinden jaarlijks de bekende militaire parades plaats. Het bevindt zich in de hoofdstad Moskou. De gebouwen die aan dit plein staan zijn toverachtig mooi.

Kremlin:

Het Kremlin is het meest historische centrum van de hoofdstad Moskou. Hier zetelt de Russische federatie. Ook vind je hier diverse musea, kathedralen en interessante gebouwen.

De Novodevitsji-klooster:

Een bijzonder klooster met vijf koepels en een achthoekige klokkentoren. Bij dit klooster liggen diverse bekendheden begraven, waaronder Boris Jeltsin (oud-president van Rusland).

Het Triomfpaleis:

Dit gebouw in Moskou is maar liefst 264,1 meter hoog en is het hoogste gebouw van Rusland.

Extra informatie

Kom je als toerist in de problemen of heb je ergens hulp bij nodig? Vaak krijg je meer gedaan door iets te geven.