Voordelen all inclusive vakantie

voordelen all inclusive vakantie

Op vakantie naar een all inclusive hotel of resort, vaak ben je ofwel voorstander ofwel tegenstander van een all inclusive vakantie. Ben je voorstander, dan ken je de voordelen al en kun je dit artikel gebruiken om de tegenstanders te overtuigen. Ben je tegenstander van all inclusive vakanties, dan heb je waarschijnlijke (oude) vooroordelen over deze vorm van vakantie vieren. Ja, vroeger had je bijvoorbeeld in Turkije all inclusive vakanties waar de Russen de bar leeg dronken en de Engelsen aan het zwembad lagen te schreeuwen. Dat is echter enorm verbeterd, want ook de vakantie bestemmingen wisten dat dit niet de manier was om toeristen te trekken en aan je te binden. Daarom zoomen we even in op de voordelen van een all inclusive vakantie.

All inclusive = alles inbegrepen

Ga je op een all inclusive vakantie dan heb je waarschijnlijk een pakketreis geboekt waardoor alles is inbegrepen. Van vlucht, transfer, hotelovernachtingen maar ook eten en drinken. Bij een hotel arrangement all inclusive krijg je dus niet alleen hotelovernachtingen en ontbijt, maar ook lunch, snacks, diner en drinken inbegrepen.

Dit betekent dat al je eten en drinken in de prijs zitten verwerkt, waardoor je op vakantie hier geen kosten meer aan hebt. Het voordeel van een hotel of resort die all inclusive aanbiedt, is dat er vaak verschillende barretjes zijn (denk aan zwembad en een los cafe) en dat er vaak meerdere restaurants zijn. Ook is er iedere dag ander eten, vaak gelinkt aan een bepaald thema. Dus bijvoorbeeld een pasta avond, waarbij er verschillende pasta’s en verschillende sauzen beschikbaar zijn.

Zie ook:  Pechhulp nodig op vakantie?

Alles inbegrepen, dus ook drinken

Wat wij zelf als een van de grootste voordelen zien van een all inclusive vakantie is dat het drinken ook is inbegrepen. Zowel je biertje of glas wijn, maar zeker ook koel drinken. Ga je naar het strand, dan vul je wat flessen drinken met ijskoud water of huisgemaakte ijsthee. Kom je terug van een dag strand of een excursie, dan neem je lekker wat drinken van de bar mee terug naar je kamer. Heb je trek na een dag weg? Bijna altijd zijn er van 16:00-18:00 snacks beschikbaar, zodat je lekker even wat kunt knabbelen voordat je jezelf gaat afspoelen en klaar maken voor het avondeten en een leuke avond.

Natuurlijk, er zijn nog steeds dronken Russen en schreeuwende Engelsen. Kijk daarom goed naar de reviews bij een all inclusive vakantie. Daar kun je lezen hoe andere vakantiegangers de bestemming hebben ervaren en weet je of er goed gehandhaafd wordt en welke toeristen de bestemming veel bezoeken. Zo weet je zeker dat ook jij kunt genieten van je all inclusive vakantie.