Sardinië

vakantie Sardinie

Op vakantie naar Italië? Overweeg dan vooral het grootste eiland van Italië, namelijk Sardinië. Een prachtig eiland met een eigen Italiaanse cultuur en natuur. Het eiland ligt direct ten zuiden van het Franse Corsica, maar is een stuk groter en ook het grootste eiland van de Middellandse Zee. Ter vergelijking, het is zelfs bijna net zo groot als België. Sardinië is goed te bereiken met het vliegtuig, je vliegt dan naar de hoofdstad Cagliari wat helemaal in het zuiden van het eiland ligt. Gezien de huidige corona maatregelen is het belangrijk goed te checken voor je reis wat het reisadvies is. Bekijk op deze website altijd het juiste reisadvies.

Costa Smeralda

In het noordoosten van Sardinië vind je een van de langste kuststroken van Sardinië en Italië, genaamd de Costa Smeralda. Wederom een unieke omgeving, met prachtig en helder zeewater, met unieke rotspartijen en strandzanden. Niet voor niets is dit ook de plek waar de rich en famous naar toe trekken, doordat er veel privacy beschikbaar is door de gigantische lengte van de kuststrook. Probeer dan ook verschillende plekken uit, om jouw favoriete plekje te vinden. Bijvoorbeeld een fly & drive reis naar Sardinië, waardoor je een huurauto tot je beschikking krijgt en de Costa Smeralda echt zelf kunt gaan ontdekken.

Zie ook:  Fly & drive Italië

Cagliari

Als gezegd is Cagliari de hoofdstad van Sardinië. Het is een prachtige stad wat is gebouwd op en tussen zeven heuvels. Het oude stadscentrum genaamde de Castello, is volledig omringd met stadsmuren die vroeger ter bescherming van de stad dienden. De stad is prachtig kleurvol door de architectuur van de gebouwen. Van kleine straatjes met de lekkerste gerechten, tot dure boulevards vol met luxueuze jachten en cruiseschepen. Daarnaast ligt Cagliari aan het strand, waardoor je ook heerlijk tijdens het warme weer kunt afkoelen in de zee, bijvoorbeeld bij het uitgerekte zandstrand Poetto.

Moeite met in slaap komen tijdens vakantie? Probeer de witte ruis machine eens!

Valle della Luna

Helemaal in het noorden van Sicilië vind je het bijzondere Valle della Luna. Een landschap wat zich het beste laat beschrijven als een maandlandschap. De zon zorgt voor een bijzondere witte kleur van de rotsen. De vallei is een halve kilometer groot en biedt fantastische wandelroutes, waarbij je Sardinië en Europa op een unieke manier beleefd. Nergens zal je binnen Europa dit landschap snel terugvinden, waardoor het een echte hotspot is om te bezoeken zonder dat het er erg druk is.