Parkeren op Schiphol

Parkeren op Schiphol

De vakantie is geboekt, de corona bewijzen zijn uitgeprint en in de app beschikbaar en het is tijd om in de auto te stappen naar Schiphol. Tijdens het boeken van je vakantie heb je vast ruim de tijd genomen om een goede prijs-kwaliteit verhouding te vinden voor de vakantie van je dromen. Een bepaald budget vastgesteld, een aantal bestemmingen bepaald en ofwel zelf ofwel samen met een reisbureau gekeken naar de beste combinatie van vlucht, verblijf en accommodatie.

Nu kom je echter voor de volgende uitdaging te staan; het (lang) parkeren op Schiphol. Ga je voor een dure plek direct bij de terminal of kies je een lang parkeren plek uit in de directe omgeving van Schiphol? Parkeren Schiphol is dan ook iets wat je beter goed kunt voorbereiden en kunt reserveren, aangezien je niet wilt dat je bij aankomst op Schiphol bij volle parkeerterreinen komt. Los van het vergelijken van de prijzen, zijn er ook nog 2 tips die we je mee willen geven. Je kunt namelijk ook valet parking reserveren bij Schiphol of een commerciële aanbieder kiezen.

Zie ook:  Fly & drive vakantie tips

Tip 1: Valet parking Schiphol

Valet parking Schiphol betekent dat je de auto direct voor de terminal kunt neerzetten, je sleutels aan een parkeerbediende overhandigd die jouw auto dan voor je wegzet op een parkeerterrein. Je spreekt een datum en tijd af wanneer je verwacht terug te zijn, zodat de parkeerbediende ervoor zorgt dat je auto weer op het gewenste moment voor de deur staat zodat je direct in de auto kunt stappen en kunt wegrijden.

Tip 2: Commerciële aanbieder kiezen

Naast de lang parkeren opties die Schiphol zelf aanbiedt, heb je ook commerciële aanbieders die lang parkeren bij Schiphol aanbieden. Denk hierbij aan Q-Park of Quickparking. Beide aanbieders hebben parkeerterreinen direct in de buurt van Schiphol en net als de standaard lang parkeren mogelijkheid van Schiphol zelf is er een bus die meerdere keren per uur vanaf het parkeerterrein naar de terminal rijdt. Hierdoor ben je niet afhankelijk van Schiphol zelf en heb je dus meer keuzevrijheid dan je denkt!