Weer Bordeaux

Bordeaux is een prachtige stad in het zuidwesten van Frankrijk, die bekend staat om zijn wijngaarden en historische gebouwen. Het weer in Bordeaux is mild en aangenaam, wat het tot een populaire bestemming maakt voor toeristen het hele jaar door. In dit artikel zullen we het weer in Bordeaux bespreken, evenals enkele van de beste bezienswaardigheden en activiteiten in de stad. Ook zal er een tabel met de gemiddelde temperaturen per maand worden gegeven.

Het weer in Bordeaux

Bordeaux heeft een gematigd zeeklimaat, wat betekent dat de temperaturen het hele jaar door mild zijn. De zomers zijn warm en droog, terwijl de winters koeler en natter zijn. De gemiddelde temperatuur in de zomermaanden is rond de 25 graden Celsius, terwijl de temperaturen in de wintermaanden kunnen dalen tot rond de 5 graden Celsius.

Regenval is het hele jaar door mogelijk in Bordeaux, maar de meeste regen valt in de herfst- en wintermaanden. In de zomermaanden is het meestal droog en zonnig, waardoor het een perfecte tijd is om te genieten van de buitenlucht en de prachtige wijngaarden.

Bezienswaardigheden en activiteiten in Bordeaux

Naast het prachtige weer heeft Bordeaux nog veel meer te bieden voor toeristen. Hieronder vindt u enkele van de beste bezienswaardigheden en activiteiten die u kunt ondernemen in deze prachtige stad.

  1. Place de la Bourse: De Place de la Bourse is een prachtig plein in het centrum van Bordeaux, met een indrukwekkende fontein en een prachtig uitzicht op de rivier de Garonne.
  2. La Cité du Vin: La Cité du Vin is een museum gewijd aan wijn, met tentoonstellingen, workshops en proeverijen. Hier kunt u alles leren over de geschiedenis en de productie van wijn in Bordeaux.
  3. Place des Quinconces: De Place des Quinconces is het grootste plein van Europa, omringd door prachtige bomen en fonteinen. Hier vindt u ook vele cafés en restaurants waar u kunt genieten van lokale gerechten.
  4. Saint-Émilion: Saint-Émilion is een prachtig middeleeuws dorpje in de buurt van Bordeaux, dat bekend staat om zijn wijngaarden en historische gebouwen. Hier kunt u genieten van een wijnproeverij en een wandeling maken door de schilderachtige straatjes.
Zie ook:  Weer Montpellier

Gemiddelde temperaturen per maand

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperaturen per maand in Bordeaux.

MaandGemiddelde temperatuur (°C)Aantal zonuren per dag
Januari8°C3 uur
Februari9°C4 uur
Maart12°C5 uur
April14°C6 uur
Mei18°C7 uur
Juni21°C8 uur
Juli24°C9 uur
Augustus24°C8 uur
September21°C7 uur
Oktober16°C5 uur
November11°C3 uur
December8°C3 uur
Weer Bordeaux, Frankrijk