Weer Lissabon

Lissabon is de hoofdstad van Portugal en een populaire toeristische bestemming. Het weer in Lissabon wordt beïnvloed door de ligging aan de Atlantische Oceaan en heeft een mediterraan klimaat. In dit artikel zullen we het weer en klimaat van Lissabon bespreken en u voorzien van een overzicht van de gemiddelde temperaturen per maand.

Het klimaat van Lissabon

Lissabon heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers. Het weer wordt beïnvloed door de Atlantische Oceaan en de rivier de Taag die door de stad stroomt. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur in Lissabon is ongeveer 18 graden Celsius.

De zomermaanden

De zomermaanden van juni tot en met september zijn de drukste maanden in Lissabon en worden gekenmerkt door warm weer en zonneschijn. De gemiddelde temperaturen overdag liggen tussen de 26 en 30 graden Celsius, met pieken tot 35 graden Celsius op de warmste dagen. De nachten zijn warm en de temperaturen blijven vaak boven de 20 graden Celsius. Het is belangrijk om te weten dat de zomermaanden vaak droog zijn en dat er weinig regen valt.

Zie ook:  Weer Montpellier

De wintermaanden

De wintermaanden in Lissabon, van december tot en met februari, zijn mild en regenachtig. De gemiddelde temperaturen overdag liggen tussen de 14 en 17 graden Celsius, terwijl de nachten koeler zijn en de temperaturen kunnen dalen tot 8 graden Celsius. De neerslag is het hoogst in deze maanden, maar er zijn nog steeds zonnige dagen om van te genieten.

Gemiddelde temperaturen per maand

Hieronder vindt u een tabel met de gemiddelde temperaturen per maand in Lissabon.

MaandGemiddelde maximumtemperatuurGemiddelde minimumtemperatuur
Januari15°C8°C
Februari16°C8°C
Maart18°C10°C
April19°C11°C
Mei22°C13°C
Juni26°C16°C
Juli29°C18°C
Augustus29°C19°C
September27°C17°C
Oktober23°C14°C
November18°C11°C
December16°C9°C

Zoals te zien is, zijn de temperaturen het hoogst in de zomermaanden en het laagst in de wintermaanden. De meeste neerslag valt in de wintermaanden, terwijl het in de zomermaanden droger is. Het is belangrijk om te weten dat deze gemiddelden kunnen variëren van jaar tot jaar, dus het is altijd goed om het weerbericht te controleren voordat u op reis gaat naar Lissabon.