De leukste plekken van Terschelling

Terschelling is natuurlijk één van de mooiste eiland om te bezoeken als je gek bent op natuur. Wanneer je met de veerpont de oversteek maakt, zal je bij aankomst al direct worden opgewacht door tal van prachtige zeevogels. Er is zo ontzettend veel te beleven op dit prachtige eiland. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een mooie fietstocht te maken door de duinen, maar ook langs de prachtige stranden vind je allerlei verschillende mooie plekjes. Ben je een echte vogelspotter, dan kom je op dit eiland ook helemaal tot je recht, want je vindt er tal van verschill hotspots waar je de mooiste vogels tegenkomt, die je waarschijnlijk nog niet eerder hebt gezet. Dus neem je verrekijker maar mee! Zoals je ziet zijn er tal van leuke plekjes, de leukste hebben we voor je op een rijtje gezet.

Boschplaat

Ben je een echte natuurliefhebber, dan mag je absoluut tijdens je bezoek aan Terschelling Boschplaat niet aan je voorbij laten gaan. Dit prachtige natuurgebied is maar liefst 9 kilometer lang en is zelfs uitgeroepen tot Europees natuurreservaat. Je vindt hier niet alleen bos, maar ook kwelders, moeras en tal van begroeide duinen. Kortom, een absolute aanrader voor tijdens je bezoek aan dit prachtige eiland. Wel is het goed te weten het Boschplaat voor een gedeelte is afgesloten tijdens het broedseizoen, wat plaatsvindt vanaf 15 maart tot 15 augustus.

Zie ook:  Vakantie in Zeeland

Noordsvaarder

Tijdens je bezoek aan Terschelling is de Noordsvaarder een prachtige en bovenal hele bijzonder plek om te bezoeken. Je kunt hier eenvoudig te voet naartoe en is bij uitstek geschikt voor de absolute wandelliefhebber. Je kunt hier namelijk langs de 11 kilometer lange zwarte wandelroute genieten van al het moois wat de natuur je hier te bieden heeft. Vergeet ook hier weer niet je verrekijker, want ook hier zie je de meest prachtige en bijzondere vogels, die we in de binnenlanden vaak al jaren niet meer hebben gezien. Doordat het een oase van rust is, trekken veel vogels deze kant op, om zich hier vervolgens te kunnen huisvesten. Geen zin om te wandelen, dan kun je dit pad natuurlijk ook met de fiets trotseren en op verschillende plekken even stoppen om rustig te kunnen genieten van de natuur.