De mooiste rustige stranden in Nederland

Wanneer je lekker even wilt uitwaaien, dan zijn er ook in ons land ontzettend veel mogelijkheden. Stranden in het westen bestrijken tientallen kilometers, waarlangs je heerlijk kunt wandelen. Vooral wanneer je toe bent aan een keer iets anders dan het bos of een park, is het strand natuurlijk een perfect alternatief. Maar wat zijn de mooiste en ook rustigste stranden die ons land kent? Om je een idee te geven welke dit zijn, nemen we je in dit artikel mee langs de verschillende rustige stranden die ons land kent.

Rustige stranden in Nederland

Ben je op zoek naar rustige stranden Nederland, dan zijn er verschillende opties. Afhankelijk van waar je voorkeur ligt, is het strand van onder andere Callantsoog en ook Julianadorp aan Zee een absolute aanrader. Hier kun je een kilometers lange wandeling maken, terwijl de wind heerlijk door je gezicht en haren waait. Deze stranden behoren daarom niet alleen tot de meest populaire stranden om heerlijk te kunnen wandelen, maar ook tot de rustigste stranden die ons land kent.

Zie ook:  Fietsvakantie in Nederland proberen

Het strand van Julianadorp aan Zee

Het prachtige strand van Julianadorp aan Zee kent maar liefst 4 verschillende toegangswegen, via waar je het strand kunt betreden. Deze strandopgangen bevinden zich zowel noordelijk als zuidelijk. Het is dus helemaal aan jezelf via waar jij dit prachtige strand zou willen betreden. Wel is het goed te weten dat de zuidelijke opgang het meest populair is en dus vaak ook het drukste.

Het strand van Callantsoog

Waar het strand van Julianadorp aan Zee 4 strandopgangen heeft, kent Callantsoog er maar liefst 5. Vooral de opgangen die je vindt bij het bekende strandpaviljoen ‘en Vos’ en ‘De Stern’ zijn het populairste.  Het voordeel aan dit strand, is dat je hier maar liefst 3,5 kilometer aan één stuk kunt wandelen, waardoor je wanneer je kiest voor een keer heen en terug maar liefst 7 kilometer in de benen hebt. Nadat je terug bent, kun je in één van de vele strandtenten genieten van een heerlijke kop warme chocolademelk of natuurlijk ook van een verfrissend drankje.