Fietsen in Drenthe

fietsen in drenthe

Drenthe is de fietsprovincie van Nederland, met dunbevolkte gebieden en prachtige natuurgebieden die ook nog sterk van elkaar verschillen. Dat maakt dat fietsen in Drenthe echt een beleving is en je zo iedere dag tijdens een fietsvakantie nieuwe omgevingen ontdekt. In dit artikel behandelen we aantal highlights die je kunt bezoeken tijdens een vakantie met fietsen in Drenthe.

Nationaal park Dwingelderveld

Tussen Dwingeloo en Pesse ligt een groot nationaal park namelijk Dwingelderveld. Een nat heidegebied wat breed uitgestrekt middenin de provincie Drenthe ligt. Veel verschillende fietspaden, zowel door het bos als over de vlakke heide. Vanaf Dwingeloo kun je bij de sterrenwacht prachtig de heide op fietsen, over mooie schelpenpaden en half verharde paden is goed fietsen. Er is voldoende ruimte om tegenliggers te laten passeren en onderweg zijn er overal mooie vergezichten met zitruimte en rustruimte. Ook wordt er goed aan de elektrische fietsers gedacht, met langs de verschillende fietspaden verschillende oplaadmogelijkheden.

In en rondom het bos zijn ook prachtige accomodaties beschikbaar waar je met de fiets kunt verblijven. Huisje in het bos Drenthe is natuurlijk heerlijk vertoeven als je met de fiets bent, zo heb je een goede uitvalsbasis om de hele regio te ontdekken.

Zie ook:  Een particuliere vakantiewoning huren in Zeeland

VAM berg – Col du Vam

De VAM berg is recent omgedoopt tot de Col du Vam! De enige berg in Noord-Nederland, waarbij je op een afvalberg kunt fietsen. Zowel voor de mountainbike als voor de racefiets zijn prachtige routes aangelegd, waarbij je uitdagende routes kunt fietsen. Op de mountainbike zijn er rondom de VAM berg prachtige routes aangelegd waarbij je ook nog de VAM berg onverhard kunt opfietsen. Ook zijn er 4 verschillende verharde asfaltwegen aangebracht op de Col du Vam, zodat je met de racefiets de VAM berg op kunt klimmen. Niet voor niets werd in 2020 en 2021 dan ook het NK Wielrennen in Drenthe gehouden rondom de Col du Vam; uitdagend genoeg!

Het allermooiste is dat de afvalberg iedere dag nog groeit en daarmee de ambities van de Col du Vam nog lang niet gestopt zijn. Momenteel is het hoogste punt iets meer dan 44 meter, alleen medio 2021 hopen ze dit al te verhogen naar >60 meter met nog meer en nieuwe routes; zowel voor de mountainbike als voor de racefiets!