Verschillende airports

airport overzicht

Je wilt op vakantie en hebt besloten om met het vliegtuig op vakantie te gaan. Dan is het nu zaak om je vliegtickets te zoeken en deze te boeken. Als je in Amsterdam woont, wil je het liefst vanaf Schiphol vliegen. Lekker dichtbij en daarmee makkelijk met vervoer en reistijd. Richt je dan tijdens je zoektocht naar de beste tickets ook alleen op Schiphol of kijk je verder naar verschillende airports? Het kan soms honderden euroโ€™s schelen om een stukje te rijden naar een ander airport. Heb jij het er voor over om te reizen naar een andere airport om zo de beste ticket prijs te vinden? Dan ben je hier op het juiste adres. We gaan de verschillende airports bespreken, zodat je deze mee kunt nemen in je zoektocht naar de beste tickets.

Overzicht van airports in Nederland

In Nederland hebben we 3 airports die veel gebruikt worden en nog 2 kleine airports. De allerbekendste en grootste is Schiphol. Niet alleen van Nederland, maar ook wereldwijd een grote luchthaven met dagelijks veel directe vluchten over de hele wereld. Voor vluchten binnen Europa of met een overstap in bijvoorbeeld in Londen kun je ook gebruik maken van Eindhoven Airport en Rotterdam/Den Haag Airport. Deze twee airports zijn kleiner en er zijn maar een aantal maatschappijen die vanaf Maastricht en Rotterdam/Den Haag vliegen, maar bijvoorbeeld voor een vlucht naar Londen ben je vanaf Rotterdam/Den Haag altijd goedkoper uit. Vanaf Londen kun je dan doorvliegen naar bijvoorbeeld New York of andere werelddelen. Ben je dus bereid om een overstap te nemen, dan kun je wellicht veel geld besparen door vanaf een ander airport te vliegen. Ook zijn er nog Maastricht en Groningen Airport. Hier vliegen maar enkele vluchten, maar zijn handig als je in de buurt woont.

Zie ook:  Je vakantie foto's verzamelen in een fotoboek

Andere airports om te gebruiken

Naast de Nederlandse airports kun je ook ervoor kiezen om vlak over de grens te kijken. Voor veel Brabanders is Antwerpen Airport bijvoorbeeld dichterbij dan Schiphol en kan dat prijstechnisch erg interessant zijn. Ook Airport Weeze, vlak over de grens bij Nijmegen/Venray is vaak een erg goedkope airport waar je scherp geprijsde vliegtickets kunt boeken. Nog iets verder kun je nog naar Dusseldorf Airport; zeker voor intercontinentale vluchten is dat vaak een prijsvechter ten opzicht van Schiphol.