Op tienertoer? Dit zijn de leukste Nederlandse steden

Tijdens de zomervakantie in Nederland heeft de NS altijd een speciaal treinkaartje voor jongeren, de tienertoer. Voor een laag bedrag kun je drie dagen lang onbeperkt in de 2e klas reizen door Nederland. Een perfecte manier om zo samen je vrienden je eerste vakantie zonder ouders te ervaren. Doordat je voor een heel laag bedrag kunt reizen, geeft dit ook direct de mogelijkheid om niet een maar meerdere steden te bezoeken in Nederland. Afhankelijk van wat je ouders goedvinden, zou je er zelfs kunnen blijven slapen. Aan de andere kant geeft een onbeperkt reizen treinkaartje je ook de mogelijkheid om iedere avond weer naar huis te komen. Hoog tijd om je tips te geven over de leukste Nederlandse steden én hoe je het beste kunt reizen.

Hoe maak je optimaal gebruik van de tienertoer?

Tijdens de drie dagen dat het treinkaartje geldig is wil je natuurlijk optimaal gebruik maken van je tijd. Dat betekent als je slim bent vroeg opstaan, eten & drinken mee in je Eastpak rugzak en de trein in naar je bestemming. Zo maak je optimaal gebruik van de dag en kun je rustig in de trein met je vrienden de plannen bespreken voor jullie stedentrip.

Zie ook:  De Vliehors op Vlieland

Welke Nederlandse steden zijn het leukste?

Hoewel je ouders vast vol goede tips zitten over leuke Nederlandse steden, heb jij hier wellicht een heel ander idee bij. Wij zouden vooral adviseren om de steden te bezoeken waar je later wellicht wel wil studeren. Dat geeft je de mogelijkheid om die steden te ontdekken maar bovenal; dit zijn ook steden waar veel studenten wonen en leven, waardoor dit vaak heel gezellige steden zijn. Onze top 3:

  1. Groningen. Niets gaat boven Groningen zeggen ze in Groningen. Hoewel Groningen ver in het noorden van Nederland ligt, is het misschien wel dé studentenstad. Het percentage studenten versus normale inwoners ligt namelijk extreem hoog. Garantie dus voor plezier en gezelligheid.
  2. Utrecht. Middenin het land ligt Utrecht. Ook een studentenstad, waarbij de stad een stuk groter is dan Groningen bijvoorbeeld. Een veel groter centrum, wat meer terrasjes, winkels en cafes betekent.
  3. Delft. Waarschijnlijk nog niet aan gedacht als bestemming, maar Delft is een absolute studentenstad, die dit ook nog combineerd met een oud centrum met veel historie.