Vakantie in Zeeland

vakantie zeeland

Zeeland; de provincie van Blof, mosselen en de deltawerken. Zeeland is daarnaast ook de provincie met veel ruimte, veel water en prachtige natuurgebieden. Zowel voor de strandliefhebber als voor de natuurliefhebber kun je in Zeeland heerlijk vakantie vieren. Hoog tijd dus om eens in te zoomen op een paar mooie plekjes van Zeeland om je vakantie of weekendje weg te beleven.

Zeeland bestaat uit een aantal eilanden en schiereilanden, samen met Zeeuws-Vlaanderen. Bijzonder aan Zeeuws-Vlaanderen is dat het geen eiland of schiereiland is, maar vast zit aan België. Vanuit Nederland is Zeeuws-Vlaanderen echter alleen bereikbaar via de Westerscheldetunnel of vanuit België en voelt daardoor voor veel Nederlands ook gewoon als eiland aan.

Deltawerken

Los van de natuur en het strand, zijn de eerder genoemde Deltawerken wereldberoemd. Je verdiepen in de watersnoodramp van 1953 en de genialiteit van de Deltawerken hoort dan ook zeker bij je vakantie in Zeeland. Zeker voor zijn tijd waren de Deltawerken extreem vooruitstrevend en wereldwijd nooit eerder vertoond. Een bezoek aan het watersnoodmuseum/bezoekerscentrum op Neeltje Jans is dan ook zeer aan te raden en hoort eigenlijk bij ieder bezoek aan dit Nederlands stukje erfgoed.

Cadzand-Bad

Een van de unieke plekjes om je vakantie in Zeeland te vieren is in Cadzand-Bad. De plaats ligt op Zeeuws-Vlaanderen en ligt in het uiterste Zuid-Westen van Nederland, vlakbij de Belgische grens en naast het gelijknamige Cadzand. Cadzand-Bad heeft een groot vakantiepark van Roompot waar je vakantiehuis Cadzand-Bad huren kunt. Cadzand-Bad is het meest Westelijke puntje van Nederland en is populair als badplaats. Door de bijzondere ligging ten opzicht van Nederland heeft Cadzand-Bad het hoogste aantal zonuren van alle plaatsen in Nederland; een heel goede reden om ook jouw vakantie daar eens te proberen!

Zie ook:  Zomervakantie Nederland

Veerse Meer

Een andere mooie omgeving voor je bezoek aan Zeeland is Veerse Meer. Vakantie aan het Veerse Meer staat garant voor een heerlijke rustige vakantie aan een rustig water. De Veerse Meer is ontstaan door de plaatsing van de Deltawerken waardoor er een meer ontstond tussen Noord-Beveland en Walcheren in. Het meer is compleet afgesloten van de zee waardoor het rustig water is. Voor veel watersportliefhebbers is het Veerse Meer een perfecte bestemming voor bijvoorbeeld windsurfen. Ook de aangelegde waterski baan trekt de nodige watersportliefhebbers alsook de speciale duikstekken die zijn aangelegd; speciaal voor de sportduikers die op zoek willen naar bijvoorbeeld het Zuiderzeekrabbetje.