Walcheren vakantie

vakantie Walcheren

Wij zijn verliefd op Zeeland en in het bijzonder op Walcheren. Het schiereiland ligt in het westen van Zeeland en is tevens de plek waar bekende steden als Middelburg, Vlissingen en Domburg op liggen. Hoog tijd dus om ook dit stukje van Zeeland eens beter te ontdekken en de mooiste plekken te benoemen. Recent is Walcheren nog populairder geworden door de hit van Blof over Zoutelande, dit dorp ligt namelijk ook op Walcheren.

Zoutelande

Als gezegd kent heel Nederland (en België) het dorp Zoutelande vooral van de hit van Blof. Het is een relatief klein dorp met minder dan 2.000 inwoners. Het dorp ligt aan de zuidwest kust van Walcheren en vanaf de bekende steden Vlissingen en Middelburg is het ongeveer 15-20 minuten rijden.

Zoutelande ligt aan de Zeeuwse Rivièra, zo genoemd door de mooie dorpen en lange boulevards waar je langs kunt lopen. Qua accommodaties zijn er in Zoutelande prachtige Zoutelande hotels. Hoewel het grote publiek het dorp pas sinds kort kent door de hit van Blof, wisten de kenners het dorp al veel langer.

Zie ook:  Weekendje weg Nederland

Dishoek

Vlak naast het bovengenoemde dorp ligt het dorpje Dishoek. Nog iets kleiner qua inwonersaantallen dan Zoutelande en iets verder Zuiderlijk gelegen ligt het dorp vlak boven Vlissingen aan de kust. Ook in Dishoek is een gevarieerd aanbod van accommodaties, van hotel Dishoek tot bed & breakfast mogelijkheden en zelfs een aantal campings in de nabije omgeving.

Hoewel Walcheren voor veel toeristen vanuit Nederland en België best een eind reizen is, vinden wij het een perfecte combinatie van stad, zee en rust & ruimte. Je kunt heerlijk ontspannen aan de zee en bent dichtbij mooie natuur op het schiereiland. Aan de andere kant kun je makkelijke dagtripjes maken naar Vlissingen en Middelburg, waarbij zelfs Antwerpen een goede mogelijkheid is aangezien dat op slechts 1 à 1.5 uur rijden ligt.