Het belang van een goede koffer bij vliegtuigreizen

belang goede koffer

De reis is geboekt, de voorpret kan beginnen. Binnenkort stap je in het vliegtuig voor een heerlijke zomervakantie, of heb je een zakelijke afspraak aan de andere kant van de wereld. In de toerisme sector maken ze hier onderscheid tussen leisure (vakantie) en business (zakelijk) klanten. Allebei hebben deze groepen hun eigen kenmerken en wensen, maar allebei hebben ze ook bagage mee. Een goede koffer is hierbij niet alleen een enorme deugd voor jou, maar als je snapt wat voor reis een koffer maakt op een vliegveld zal je ook begrijpen dat het eigenlijk noodzaak is.

Soorten koffers

Er zijn veel verschillende soorten koffers, van goedkope koffers tot hele dure koffers. Voor vliegtuigreizen raden wij altijd een harde koffer aan. Dit komt doordat een koffer bij een vliegveld een enorme reis maakt over verschillende transportbanden. Hierbij beukt de koffer tegen hoeken aan en wordt er ook door bagagemedewerkers mee gegooid en gesmeten van karretje naar vliegtuig en weer terug.

Ga je echter backpacken, dan wil je geen harde koffer maar wil je een goede backpack mee. Als je bovenstaand leest wordt je wellicht bang dat er beschadigingen kunnen optreden bij de spullen in je tas. Hierbij is het vooral verstandig om dure spullen (laptop, camera etc.) in je handbagage te doen. Mocht je handbagage vol zitten, zorg er dan voor dat je dure breekbare spullen dan goed beschermd zijn. Stop ze dus in het midden van de tas en zorg ervoor dat je kleding eromheen plaatst; die zorgen dan als een soort van airbag voor bescherming.

Zie ook:  Genieten van massage op vakantie

Koffer accessoires

Voor de koffer zijn duizend en een verschillende accessoires beschikbaar. Voor ieder is er wel iets wat ze handig vinden, maar voor ons steken er twee accessoires bovenuit die we kunnen aanraden. De eerste is een kofferband. Dit is een band die je om de koffer trekt, als een soort riem. Dit heeft twee functies. Mocht je koffer onverhoopt uit het slot gaan, dan zorgt de kofferriem ervoor dat niet al je kleding eruit vliegt. Anderzijds is het een heel goed herkenningsmiddel als je staat te wachten op je koffer na de vlucht.

De andere accessoire is een kleine weegschaal waarmee je de koffer kunt optillen en die het gewicht aangeeft. Het koffergewicht is altijd een issue, hoeveel kilo bagage mag je nu mee. Bij KLM is dit ook weer anders dan bij Transavia of andere vliegtuigmaatschappijen. Dat maakt het vooral zo ingewikkeld om te bepalen hoeveel kilo je mee mag. Daarom helpt een handweegschaal om makkelijk te bepalen hoeveel kilo je koffer nu is en of je die ene broek nog wel of niet mee kunt nemen.