Zuid-Limburg

Zuid Limburg

Binnen Nederland is vakantie naar Limburg misschien wel de bestemming wat het meeste lijkt op het buitenland. Dat gevoel hebben wij altijd als we naar Zuid-Limburg rijden. De heuvels die het landschap glooien, de architectuur die doet denken aan Noord-Frankrijk met witte huisjes en het prachtige accent uit de regio.

Vakantieparken

Binnen Zuid-Limburg zijn er een aantal plaatsen die we kunnen identificeren als goede bestemmingen om te verblijven en als uitvalsbasis te gaan gebruiken voor je vakantie in Zuid-Limburg. Eigenlijk alle vakantieparken liggen globaal gezegd in de driehoek tussen Maastricht, Heerlen en Vaals. De drie grotere steden zijn perfect voor een dagje uit, Maastricht als hoofdstad van Limburg en bekend van het Vrijthof en het MECC. Heerlen was vroeger rondom de hoogtetijd van de mijnbouw de rijkste stad van Nederland en heeft daardoor prachtige architectuur in de binnenstad. Vaals als zuidelijkste stad van Nederland op het drielandenpunt met Duitsland en België. Alle drie prachtige steden om een leuk dagje naar toe te plannen.

De vakantieparken, campings en B&B’s liggen echter tussen de steden in. Denk aan dorpen als Schin op Geul en Valkenburg. De vakantieparken en campings zijn er te kus en te keur, maar zijn een goede optie om een fijn huisje te hebben met alle faciliteiten van thuis. Altijd gelegen vlakbij een dorp, heb je de basisvoorzieningen vlakbij en kun je lokaal je boodschappen doen, je verse broodjes halen en natuurlijk heerlijke vlaai halen.

Zie ook:  Zomervakantie Nederland

Heuvels

In Zuid-Limburg kun je heerlijk vertoeven, los van het weer wat er vaak iets beter is dan in de rest van Nederland, nodigt het landschap uit om de regio te ontdekken. Of je nu met de auto, de fiets, moter of wandelend de regio wil ontdekken, er zijn allemaal mooie opties. De Vaalserberg op en het drielandenpunt bezoeken, heuvels van de Amstel Gold Race beklimmen als fietser of wandelaar of met de auto een leuke puzzeltocht rijden om zo de regio te ontdekken. Allemaal leuke opties om zo de regio te leren kennen en lekker tussendoor op het terras zitten voor een kop koffie met vlaai!