Cambodja

Cambodja

Bij Vakantietoerist.nl zijn we verliefd op Europa, maar sluiten we onze ogen niet voor andere prachtige bestemmingen. Zo ook Cambodja. In Zuid-Oost Azië, direct naast Thailand, ligt dit prachtige land om op vakantie te gaan. In dit artikel bespreken we de highlights van een vakantie in een Cambodja. Vliegen naar Cambodja duurt een kleine 14 uur, waarbij je vanaf Schiphol naar Phnom-Penh vliegt. Phnom-Penh is de hoofdstad en grootste stad van Cambodja.

Informatie Cambodja

Waar Thailand al heel bekend is onder de meeste Nederlandse vakantiegangers, is Cambodja nog relatief gezien minder toeristisch. Met een kleine 14 miljoen inwoners heeft het land iets minder inwoners dan Nederland. Door het andere klimaat is de beste reistijd voor Cambodja de maanden November tot en met Februari. Je mist dan de tropische stormen en hebt heerlijk vakantieweer om het land te ontdekken.

Rondreis Cambodja

De beste manier om Cambodja echt te ontdekken is door een rondreis Cambodja te maken. Met een groepsreis of individueel vervoer, kun je in 2 tot 3 weken het land volledig ontdekken. Uiteraard is een bezoek aan het wereldwonder Angkor Wat daarbij het hoogtepunt. De afwisseling tussen prachtige stranden, cultuur en natuur maken dat je een perfecte combinatie krijgt van ontdekken en ontspanning, zodat je optimaal kunt genieten van je vakantie.

Zie ook:  Suriname

Angkor Wat

We benoemden het wereldwonder Angkor Wat net al even. Dit is de toeristische trekpleister in de brochures, maar voor de Hindoeïstische bevolking een heilige plek. De Angkor tempels zijn over een gebied van ruim 400 kilometer te vinden, maar de Angkor Wat is de grootste tempel. Vrij recent pas ontdekt door Franse ontdekkingsreizigers in 1900, is de Angkor Wat sinds 1992 op de UNESCO werelderfgoedlijst toegevoegd. De tempel dateert uit de 12e eeuw door koning Suryavarman II en heeft een totale oppervlakte van 1 vierkante kilometer; een gigantisch terrein met een nog indrukwekkender gebouw